Problem z aktywacja Windows 7 home premium |
|
ProGramPL Nowy
Liczba postów: 5
|
Problem z aktywacja Windows 7 home premium
Witam,
Posiadam problem z aktywacją Windowsa home premium. Oto log z MGADT: Kod: Diagnostic Report (1.9.0027.0): Po wpisaniu keya wyskakuje błąd.
Notatka została dodana 15.01.2015 17:50. Ostatnia edycja dokonana 15.01.2015 17:50 przez irocket:
Umieść raport w znacznikach [ code][/code] i napisz na czym polega problem. Product Key nie musisz maskować, i tak nikt nie "pożyczy" sobie Twojego kodu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.01.2015 19:59 przez ProGramPL.)
15.01.2015 16:49 |
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
RE: Problem z aktywacja Windows 7 home premium
No właśnie. Klucz jest ogólnodostępny w sieci bo to preinstalowana wersja na sprzęty Lenovo także tam jest klucz zbiorczy SLP.
0xc004f012 Ścieżka jest taka sama dla wszystkich metod aktywacji http://zenshaze.com/wp/?p=86 Dla bezpieczeństwa proszę użyć poniższego oprogramowania do archiwizacji mechanizmu aktywacji przed powyższymi zabiegami - bardzo fajnie można nim przykładowo przenosić aktywację lub na ten sam sprzęt ale po reinstalacji z wykorzystaniem oem'a (bez klucza np po utracie). http://joshcellsoftwares.com/products/ad...nsmanager/ W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 15.01.2015 22:11 |
ProGramPL Nowy
|
Przy aktywacji wyskakuje błąd 0xc004e003.
Jakieś pomysły co teraz? Próbowałem raz jeszcze i teraz wyskoczyło coś takiego: 0xC004F050
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.01.2015 11:56 przez ProGramPL.)
17.01.2015 20:20 |
|
Jeszcze raz wygenerować log.
Nie wiem, czy google już nie istnieje ? http://support2.microsoft.com/kb/950756 Jaki klucz wklepałeś ? Mam nadzieję iż nie ten spod spodu. W7 Home Premium masz aktywować na fabryczny kluczu SLP: 27GBM-Y4QQC-JKHXW-D9W83-FJQKD (jego końcówkę widać w logu). Potem wygenerować log o ile będą błędy. W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 25.01.2015 16:24 |
ProGramPL Nowy
|
RE: Problem z aktywacja Windows 7 home premium(25.01.2015 16:24)thermalfake napisał(a): Jeszcze raz wygenerować log.z No i wszystko jasne. Wbijałem klucz 27GBM-Y4QQC-JKHXW-D9W83-FJQKD. Key'a odczytałem programem Windows product key viewer. Zrobiłem na lapku formata i cały czas wbijałem ten klucz. Bo taki mi odczytał z systemu. Skoro zrobiłem formata to czy jestem w stanie odzyskać jakoś klucz? Czy juz wszystko przepadło? 26.01.2015 16:23 |
|
Ten klucz jest kluczem typu SLP czyli zaszyty w preinstalowanym systemie, na partycji recovery i na nośnikach przywracania. Z oryginalnym fabrycznym systemem z tych źródeł systemu nie trzeba aktywować, robi to za nas mechanizm lokalnej aktywacji. Jeżeli instalowałeś z czystego oem'a (o czym nie napisałeś co jest ważne) to klucz jaki masz użyć bierzesz z naklejki COA naklejonej gdzieś pod laptopem lub w przedziale z baterią. Są to dwa odrębne rodzaje licencji i nie można sobie ot tak kluczy wpisywać.
W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 27.01.2015 09:16 |
ProGramPL Nowy
|
RE: Problem z aktywacja Windows 7 home premium(27.01.2015 09:16)thermalfake napisał(a): Ten klucz jest kluczem typu SLP czyli zaszyty w preinstalowanym systemie, na partycji recovery i na nośnikach przywracania. Z oryginalnym fabrycznym systemem z tych źródeł systemu nie trzeba aktywować, robi to za nas mechanizm lokalnej aktywacji. Jeżeli instalowałeś z czystego oem'a (o czym nie napisałeś co jest ważne) to klucz jaki masz użyć bierzesz z naklejki COA naklejonej gdzieś pod laptopem lub w przedziale z baterią. Są to dwa odrębne rodzaje licencji i nie można sobie ot tak kluczy wpisywać. Laptopa kupiłem z zainstalowanym systemem Windows 7. Z racji tego że nie dało się odczytać z naklejki kodu poszukałem na internecie programu który taki kod mi odzyska (Windows product key viewer). Ściągnąłem z internetu instalkę Windowsa taką samą jak miałem wcześniej zainstalowaną. Wrzuciłem na pendriva, sformatowałem dysk (C - na którym był windows) i zainstalowałem nowy system. Wyskoczyło mi czy chce zarejestrować produkt wcisnąłem tak i wpisałem klucz: 27GBM-Y4QQC-JKHXW-D9W83-FJQKD. Wyskoczył błąd i dalszą historię już znacie. 27.01.2015 10:47 |
Meksyk1968 Niezarejestrowany |
Jeśli laptop miał fabryczny Windows od Lenovo,to można jak najbardziej taki system aktywować.
Raz tak zrobiłem na Toshibie z totalnie nieczytelną naklejką z kluczem produktu. Po numerze seryjnym odczytałem że fabrycznie był tam Windows7 Pro x64. Po zainstalowaniu takiego systemu bez wpisywania klucza produktu przy pomocy kolegi z innego forum zainstalowałem certyfikat,wszystko odbywa się poprzez wiersz poleceń Także najpierw musisz mieć oryginalny nośnik z systemem. Inna możliwość to płytki recovery od Lenovo ale to ponoć dość drogi interes. 27.01.2015 10:56 |
|
|
ProGramPL Nowy
|
Czyli trzeba dorwać oryginalną płytę z windowsem? Mógłbyś podać link albo podpowiedzieć jak to zrobić z tym wierszem poleceń?
27.01.2015 11:54 |
|
Szkoda, bo mogłeś zrobić wcześniej lub przed rozwaleniem systemu nośniki przywracania. No cóż, teraz się trzeba troszkę pomęczyć.
Masz zdobyć sobie nośnik z tej samej wersji czyli siódemka home premium x64. Podczas instalacji nie podajesz klucza. Ja się bawiłem czymś takim bez bawienia się w import z linii komend http://joshcellsoftwares.com/products/ad...nsmanager/ Testowałem to tylko na tym samym sprzęcie tzn na preinstalowanym lenovo. Zrobiłem kopię a potem na czystym oem-ie importowałem aktywację, udało się bezproblemowo Więc możesz poprosić kogoś z forum aby zrobił taki zrzut ze swojego lenovo z tym samym systemem i sobie zaimportujesz W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 02.02.2015 01:39 |