Rainmeter |
|
Nostromo Administrator ![]()
Liczba postów: 2.387
|
![]() RE: Rainmeter
Co kto lubi
![]() WP7 Omnimo zawiera min. polski pakiet językowy więc nie ma większych problemów ze spolszczeniem. Na deviantART jest mnóstwo interesujących pomysłów na zmianę wyglądu tego skina ![]() ![]() ![]() 27.08.2014 10:13 |
keeway4869 Nowy
Liczba postów: 2
|
Siemka mam pare pytań do ludzi ogarniających rainmeter
a więc pierwsze pytanko : jak zainstalować eqaluzer o którym wspomniane było parę stron wcześniej ? i jak zrobić aby działał z YT , Vevo itp. żeby pokazywał każdy dźwięk drugie : gdzie mogę znaleść link do tego zegara ? : http://skroc.pl/3b3e2 trzecie : szukam polskiego kalendarza lecz wolał bym aby zmienić nazwy w tym : http://tnij.org/1oeocqi dodam że zmieniłem nazwę miesięcy lecz to nic nie dało nie wiem jak zmienić dzień i nazwę miesiąca jeszcze jedno pytanko bo w okół 12 kręci się ten biały półokrąg lecz on "przeskakuje jak na zębatce" co 1 s a ja chciał bym aby kręcił się płynnie czy da rade to zmienić ? czwarte : szukam jakichś fajnych ikonek które pokazują stan dysku lecz chciał bym aby pokazywały zajęte miejsce , wolne miejsce , pojemność dysku , fajnie by było gdyby był pasek i ile % jest zapełnionych piąte : jak zrobić aby pokazywało mi aktualną temp procka i karty graf ? z góry dzięki za odp. i przepraszam lecz nie mogę tego znaleść za nic w świecie ( może źle szukam) ale nikt nie jest doskonały ![]() 28.08.2014 00:09 |
|
Do najnowszych wersji Rainmeter dołączono nowy plugin Audio Level.
Daje on (niedostępną do tej pory) możliwość umieszczania graficznych wizualizacji dźwięku w skórkach Rainmeter i na pulpicie. ![]() 25.10.2014 22:02 |
guma1984 Wdrażany ![]()
Liczba postów: 17
|
![]() RE: Rainmeter(25.10.2014 22:02)Nostromo napisał(a): Do najnowszych wersji Rainmeter dołączono nowy plugin Audio Level. Nestromo a są dostępne jakieś skórki z wizualizacjami itp? Ten plugin jest w wersji 3.2 beta tak na marginesie. ed. znalazłem http://www.deviantart.com/tag/visualizer i co ciekawe działa z całym systemem windows, nie tylko z playerem typu aimp.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.10.2014 23:36 przez guma1984.)
30.10.2014 19:35 |
helmans Nowy
|
Cześć,
Czy ktoś z Was zna nazwę tego reader'a? ![]() Pzdr 31.10.2014 16:54 |
|
![]() RE: Rainmeter(30.10.2014 19:35)guma1984 napisał(a):(25.10.2014 22:02)Nostromo napisał(a): Do najnowszych wersji Rainmeter dołączono nowy plugin Audio Level. 1. Nostromo a nie "Nestromo" 2. "Do najnowszych wersji..." bo za rok ten tekst będzie wciąż aktualny a wersja 3.2 beta będzie historią. 3. Mogę polecić: Kantas Akra by rabra, fantastyczny config! The Arc Menu Launcher V.2.0 by closer2thelung 04.11.2014 20:14 |
keeway4869 Nowy
|
Nostromo czy mógł byś mi podać ścieżki do restartu,wyłączenia,wylogowania,zablokowania,uśpienia komputera ? Ponieważ używam tej skórki http://skroc.pl/b5a17 i mam wpisaną np do wyłączenia taką komendę
ButtonCommand= !Execute[%windir%\System32\shutdown.exe -s -t 00] i niestety mi nie działa . Nie wiem jak to zrobić ponieważ wziąłem ją z innej skórki i w tamtej działa a w tej nie . PS. Nie ma ktoś jakiegoś fajnego cyfrowego krwistoczerwonego zegara ? 09.11.2014 13:45 |
|
Komendy(ścieżki)
Start LeftMouseUpAction=!Execute ["#SKINSPATH#BarWIN\Exe\Start.exe"][!Redraw] Zamknij LeftMouseDownAction=!Execute [%windir%\System32\shutdown.exe -s -t 00][!Redraw] Restart LeftMouseDownAction=!Execute [%windir%\System32\shutdown.exe -r -t 00][!Redraw] Zablokuj LeftMouseDownAction=!Execute [%windir%\System32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation][!Redraw] Uśpij LeftMouseDownAction=!Execute [%windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState][!Redraw] Wstrzymaj LeftMouseDownAction=!Execute [%windir%\System32\powercfg /hibernate off][%windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState][!Redraw] Wyloguj LeftMouseDownAction=!Execute [%windir%\System32\shutdown.exe -L][!Redraw] Tray LeftMouseUpAction=!Execute ["#SKINSPATH#BarWIN\Exe\Tray.exe"][!Redraw] Każdy zegar możesz "zabarwić" na dowolny kolor wpisując kolor RGB, ten jest czerwony ImageTint.... SolidColor.... FontColor.... ....=255,0,0 znajdź na deArt taki jaki Tobie odpowiada i pomaluj ![]() 09.11.2014 17:48 |
Kasjan Wdrażany
Liczba postów: 21
|
mam pewien problem z programem Rainmeter ..
nie mogę poradzić sobie z tłumaczeniem widgetów na język polski ; | nie wiem co robię źle .. kopiuje kod (nie wiem czy dobrze nazwałem) do pliku settings , zapisuje , odświeżam skórkę i najczęściej coś się psuje i nie widać nic .. mógłby mi ktoś dokładnie wytłumaczyć ? może ktoś wrzuci na przykład przetłumaczony plik bym mógł zobaczyć jak to powinno wyglądać ![]() z góry dziękuję ![]() interesuje mnie najbardziej to ; http://fajnalaska.deviantart.com/art/Dat...-320604867 chciałbym jeszcze zapytać na jakiej zasadzie pogoda jest aktualizowana , za pośrednictwem czego .. ale to z ciekawości ![]() 14.11.2014 01:41 |
Instanty Nowy
Liczba postów: 3
|
Witam, ja zaś mam pytanie jak dodać więcej przycisków w skórce Enigma to się w Taskbar nazywa "Launcher" apps czy jakoś tak domyślnie jest 5 pozycji a przydało by się więcej.
14.11.2014 17:23 |
|
![]() RE: Rainmeter(14.11.2014 01:41)Kasjan napisał(a): mam pewien problem...interesuje mnie najbardziej to ; http://fajnalaska.deviantart.com/art/Dat...-320604867 zamień(nadpisz) w pliku settings.inc Kod: [Variables] Cytat:chciałbym jeszcze zapytać na jakiej zasadzie pogoda jest aktualizowana , za pośrednictwem czego .. ale to z ciekawości Bezpośrednio z serwera serwisu pogodowego do którego odwołuje się Rainmeter przez plugin WebParser.dll, te wpisy umieszczone są w measure. W tym skinie: Kod: [mWeather] 15.11.2014 09:27 |
![]() |
Kasjan |
Instanty Nowy
|
Dobra z tymi przyciskami już sobie poradziłem, skopiowałem jeden przycisk i pozmieniałem ścieżki do ikony i pliku, który ma się uruchamiać. teraz mam inny problem a dokładniej chodzi mi o wielkość ikon w Taskbar ----> Launcher Tekst da się modyfikować lecz rozmiar ikon to już w jakimś pliku .ini lecz nie wiem, w którym jak by ktoś napisał gdzie edytować tą wartość aby ikonka była większa byłbym wdzięczny
![]() 15.11.2014 10:41 |
Kasjan Wdrażany
|
super , dziękuję !
![]() a jeszcze zapytam .. w nazwie Skórki jest też wymieniony zegarek , jak go uruchomić ? czy w Rainmeter mogą być uruchomione dwie skórki jednocześnie ? 15.11.2014 10:57 |
|
![]() RE: Rainmeter(14.11.2014 17:23)Instanty napisał(a): Witam, ja zaś mam pytanie jak dodać więcej przycisków w skórce Enigma to się w Taskbar nazywa "Launcher" apps czy jakoś tak domyślnie jest 5 pozycji a przydało by się więcej. ![]() ![]() ![]() Zmiana rozmiaru ikon np. 100x100: ![]() 15.11.2014 11:03 |
![]() |
Instanty |
|
![]() RE: Rainmeter(15.11.2014 10:57)Kasjan napisał(a): ...zegarek , jak go uruchomić ? ![]() Cytat:czy w Rainmeter mogą być uruchomione dwie skórki jednocześnie ? Tak, można .. dwie, trzy i więcej, np. ![]() Jeden skin z uruchomionym Playerem, Panelem sterowania ustawieniami i dużym equalizerem. 15.11.2014 11:25 |
Kasjan Wdrażany
|
a tak to wiem ..
tylko Ty uruchomiłeś zegarek w skórce enigma , tak ? a mi chodzi o skórkę Date&Clock&Weather_EN-PL ![]() czy źle coś zrozumiałem ? ![]() naprawdę fajne funkcje posiada ten program a niektóre skiny są naprawdę świetne .. ale jak ja widzę na czym to wszystko polega , o czym Wy tu rozmawiacie to jakoś kompletnie się w tym nie odnajduje ![]() 15.11.2014 12:10 |
Instanty Nowy
|
A jeszcze takie pytanie co do rozmiaru ikon, jak ścieżka jest do tego pliku menu.ini, w którym edytuje się te wartości ?
I jeszcze jedno pytanko, zauważyłem, że nie masz @ przed Resources a w tym folderze a ja mam nie wiem co to znaczy ta @ przed nazwą folderu. (jeżeli usunę @ przed nazwą folderu i przeładuje skórkę to zostaje sam tekst, którego prawie nie widać czyli chyba usuwa all grafikę ) Widziałem, że przy dodawaniu ikonek edytowałeś pliki w folderze Variables, którego ja nie posiadam ja dodając przyciski edytowałem pliki znajdujące się w: C:\Users\.......\Documents\Rainmeter\Skins\Enigma\Taskbar\Launcher\Launcher1 i do wszystkich plików tekstowych dodawałem ścieżki itd... 15.11.2014 14:18 |
|
![]() RE: Rainmeter(15.11.2014 12:10)Kasjan napisał(a): ...Date&Clock&Weather_EN-PL Jeżeli dobrze rozumiem, chciałbyś "odkleić" zegar z Date&Clock&Weather_EN-PL, tak żeby mieć go nadal w tym skinie ale włączać-wyłączać go niezależnie od pogody np. przyciskiem zegara lub menu kontekstowe i przesuwać nim po ekranie niezależnie od skina pogody? Tak to jest możliwe i bardzo proste. Wydziela się wszystkie wpisy związane z zegarkiem do osobnego folderu o nazwie np. Clock, ustawia się nowe położenie X=... Y=... . Z Date&Clock&Weather_EN-PL usuwamy wpisy przełączające zegar-data...i jest. 15.11.2014 14:47 |
|
![]() RE: Rainmeter(15.11.2014 14:18)Instanty napisał(a): A jeszcze takie pytanie... Ja mam w archiwum Enigmę z 2012.11.09 i taką dziś cytuję, być może masz nowszą i wygląda nieco inaczej. To nie zmienia faktu, że najważniejsze ścieżki "@Include=..." zawsze są podane w pliku.ini lub .inc pod [Variables] i od tego trzeba zacząć poszukiwania odpowiedniego pliku lub wpisu. W miarę czasu w kolejnych wersjach programu Rainmeter zachodzą zmiany. Teraz odwołanie do folderu @Resources zapisuje się jako "@Include=#@#..." np. [Variables] @Include=#@#measure.inc @Include1=#@#Concept.inc 15.11.2014 15:13 |
Kasjan Wdrażany
|
![]() RE: Rainmeter(15.11.2014 14:47)Nostromo napisał(a):(15.11.2014 12:10)Kasjan napisał(a): ...Date&Clock&Weather_EN-PL stworzyłem plik o rozszerzeniu .ini i wkleiłem do niego to ; Kod: [Rainmeter] jednak mi nie działa , wiem , że zrobiłem coś źle ale no nie wiem co .. mam jeszcze pytanie co do wartości X i Y , co na przykład oznacza X=R ? bo wartościami to można jakoś manipulować 20.11.2014 03:26 |