Karta WLAN nagle przestała znajdować sieci |
|
lolkowatylol Nowy
Liczba postów: 2
|
Karta WLAN nagle przestała znajdować sieci
Witam,
moja karta sieciowa, przestała być widoczna dla systemu Windows, więc przywróciłem system do poprzedniego stanu - to nic nie dało. Ściągnąłem oryginalny sterownik i pojawił się ten problem - czyli system nie znajduje ŻADNEJ sieci. Próbowałem jeszcze usunąć sterownik i zainstalować ten z Windows Update, również bez skutku. Background Intelligent Transfer Service - Started - Automatic(Delayed start) Cryptographic Services - Started - Automatic Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź! 26.09.2013 12:43 |
|
|
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
RE: Karta WLAN nagle przestała znajdować sieci
Odbudowa modułu sieciowego przy restarcie po usunięciu podkluczy w rejestrze (Bez konieczności uruchamiania regedit, tę gałąź rejestru warto jednakże zarchiwizować przed usunięciem)
Cytat:reg delete HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network /v Config /f Możesz także wykonać restart wszelkich systemowych usług z zastrzeżeniem aby wykonać na wszelki wypadek kopię rejestru systemowego http://pw999.wordpress.com/2012/12/02/al...tup-value/ Te usługi musisz mieć obligatoryjnie włączone (sorry że po angielsku ale sobie już poszukasz polskie odpowiedniki) COM+ Event System Computer Browser DHCP Client DNS Client Network Connections Network Location Awareness Remote Procedure Call (RPC) Server TCP/IP Netbios helper WLAN AutoConfig ( Vista wireless configurations only) Workstation Tak przy okazji sprawdź także np w hirensie odpalając sieć czy jednak wlan jest sprawny bo mógł paść. W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 05.10.2013 15:58 |
|
|
shall Młodszy user systemu
Liczba postów: 105
|
Można tutaj stawiać na uszkodzenie karty sieciowej, skoro ot tak z dnia na dzień przestała być widoczna dla systemu. Karta jest wbudowana (laptop)? PCI, USB?
Pozdrawiam serdecznie 06.10.2013 10:24 |
|
|
lolkowatylol Nowy
Liczba postów: 2
|
problemem okazała się wyłączona konfiguracja zerowa
01.11.2013 10:27 |
|
|
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
Czyli jak pisałem WLAN AutoConfig była wyłączona - wcześniej w XP'ku tak to się nazywało Wireless Zero Configuration WZC.
W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 01.11.2013 11:09 |
|