Pogaduszki o wszystkim i o niczym |
|
LadyInBlue Pani SuperMod
Liczba postów: 19.073
|
RE: Pogaduszki o wszystkim i o niczym
Będziesz miał dziś wizytę
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Windows ❼ Forum 18.07.2013 21:42 |
Maxim128 VIP
Liczba postów: 3.221
|
O_O To znaczy?
Think so that you don't become a thing "Chciałem zmienić świat, jednak Bóg nie dał mi kodu źródłowego" 18.07.2013 22:10 |
LadyInBlue Pani SuperMod
|
Domyśl się
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Windows ❼ Forum 19.07.2013 08:13 |
Maxim128 VIP
|
Welcome in Poland
Think so that you don't become a thing "Chciałem zmienić świat, jednak Bóg nie dał mi kodu źródłowego" 21.07.2013 11:25 |
irocket Senior Moderator
Liczba postów: 2.337
|
Ostatnie pytanie: 60-90 razy bodajże Większość pytań z tych niedorzecznych, wcale takie nie jest.
21.07.2013 12:08 |
LadyInBlue Pani SuperMod
|
W sumie jakby się im przyjrzeć to niektóre mają sens.
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Windows ❼ Forum 21.07.2013 19:33 |
Maxim128 VIP
|
Co się stanie, gdy bieżnik opony jest mniejszy o 2mm? - A co ma się stać? Pęknie od 2mm?
Czy po wyrwaniu zęba można prowadzić samochód? - yyyy.... najwyżej coś ci się stanie jak walniesz głową w kierownik, albo jak policja zatrzyma do kontroli Co robić, kiedy w trakcie jazdy samochodem zaczyna boleć brzuch? - a.zawracać i jechać do lekarza b.zatrzymać się i opuścić szybko pojazd c.dać sobie spokój i jechać dalej ew. wziąć Aviomarin Najbardziej racjonalną odpowiedzią jest moim zdaniem c Czy jeśli wyjmiemy koło zapasowe z bagażnika, samochód będzie jechał szybciej? Skoro go wyjmujemy, to znaczy, że strzeliła nam opona. Skoro strzeliła nam opona, na zapasówce można jechać bodajże 80 kmh. Więc raczej będzie jechał wolniej. A jeśli chodzi o zwykłe pozbycie się go z bagażnika- kogo to obchodzi, czy będzie jechał szybciej? I po co to pytanie? Jaka jest częstotliwość migania kierunkowskazu na minutę? Co? Niech ktoś mi da przykład po co taka wiedza kierowcy. Kierowca ma po prostu włączyć kierunkowskaz przy skręcie i tyle. No chyba, że chodzi o kolejny mandat na kontroli. Dla mnie są bez sensu. Wytłumaczcie mi sens jakiegokolwiek to może zmienię zdanie Think so that you don't become a thing "Chciałem zmienić świat, jednak Bóg nie dał mi kodu źródłowego" 21.07.2013 20:38 |
irocket Senior Moderator
|
Co się stanie, gdy bieżnik opony jest mniejszy o 2mm?
a) w razie kontroli mogą ci zabrać dowód rejestracyjny b) w razie nagłej konieczności możesz nie wyhamować c) w razie wypadku, mogą wziąć cię na współwinnego Czy po wyrwaniu zęba można prowadzić samochód? tu zależy dużo od znieczulenia, po niektórych człowiek czuje się i zachowuje się jakby był pijany - nie prowadzić wtedy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.07.2013 20:45 przez irocket.)
21.07.2013 20:44 |
LadyInBlue Pani SuperMod
|
No właśnie, znieczulenie obniża koncentracje a to ma negatywny wpływ na prowadzenie samochodu. Co do bólu, to ta sama odpowiedź -> ból brzucha powoduje obniżenie koncentracji i przez to refleks kierowcy jest obniżony.
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Windows ❼ Forum 21.07.2013 21:13 |
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
RE: Pogaduszki o wszystkim i o niczym(21.07.2013 20:38)Maxim128 napisał(a): Co się stanie, gdy bieżnik opony jest mniejszy o 2mm? - A co ma się stać? Pęknie od 2mm? Policjant nie ma prawa zabrać za to dowodu - przepisowo do 1.6mm mogę na tym jeździć więc jak będzie chciał zmierzyć na oko i na podstawie tego zabrać to niech mnie cmoknie w tyłek. Tak samo gdybym ja nie był sprawcą i ktoś mnie chciał wrabiać za opony. Niemniej takie opony powinny iść do utylizacji bo to tak jakbym jeździł na slickach, pół biedy na suchym ale na mokrym to tragedia. Stara opona i zużyta ma większe prawdopodobieństwo strzału. Paręnaście lat temu przeżyłem taki strzał w ciężarówce na tylnej osi to huk był jak z solidnego działa a gumę rozszarpało na sporo metrów. Cytat:Co robić, kiedy w trakcie jazdy samochodem zaczyna boleć brzuch? Gdyby mi się zdarzyła taka sytuacja a nie miał bym nic przy sobie to zjeżdżam do najbliższej apteki bądź stacji benzynowej bo tam mają różnej maści painkillery. Na pewno nie można zatrzymać pojazdu gdzie popadnie bo nie w każdym miejscu jest do dozwolone. Cytat:Czy jeśli wyjmiemy koło zapasowe z bagażnika, samochód będzie jechał szybciej? Samo pozbycie się zmniejszy wagę a zatem zmniejszy lekko spalanie. Wzrośnie też minimalnie prędkość maksymalna ale nie chwilowa. Auto będzie jechać tyle ile mu wciśniemy, oczywiście zgodnie z przepisami. Są zapasówki co można na nich jeździć do 50 dych. Cytat:Jaka jest częstotliwość migania kierunkowskazu na minutę? Co? Czasem może jednak warto - od 60-120 razy/min. Przykład prosty - na żarówce kierunkowskazu prawego z przodu jest zwarcie, strona ta z tyłu kiedy jadę za takim pojazdem zapala się i gaśnie szybciej niż zwykle. Kierowca po szybkości cykania w środku też będzie wiedział iż z prawą stroną coś jest nie tak. W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 21.07.2013 21:43 |
Maxim128 VIP
|
Asia, irocket, thermalfake dziękuję za wytłumaczenie
Cóż, jeszcze wiele rzeczy z tego dziwnego świata nie rozumiem. W jakich żyjemy czasach, że 10 letni utwór robiony dla kasy jest lepszy i prawdziwszy od dzisiejszej "prawdziwej" muzyki. Think so that you don't become a thing "Chciałem zmienić świat, jednak Bóg nie dał mi kodu źródłowego"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.07.2013 22:37 przez Maxim128.)
21.07.2013 22:35 |
Maxim128 VIP
|
Ukarali go
Think so that you don't become a thing "Chciałem zmienić świat, jednak Bóg nie dał mi kodu źródłowego" 22.07.2013 11:47 |
LadyInBlue Pani SuperMod
|
Dobre
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Windows ❼ Forum 22.07.2013 12:11 |
Maxim128 VIP
|
Cholera... Przed 2 minutami zorientowałem się, że w szufladzie nie ma pieniędzy (50zł)
Wywaliłem całą zawartość szuflady biurka, wszystkich szuflad komody. Chodzę po pokoju i nagle... zaglądam do kieszeni a tam grzecznie spoczywa nieco podniszczony i pognieciony banknot 50-złotowy Trzeba być mną, by coś takiego zrobić Think so that you don't become a thing "Chciałem zmienić świat, jednak Bóg nie dał mi kodu źródłowego" 22.07.2013 22:19 |
LadyInBlue Pani SuperMod
|
Hehe, skleroza nie boli
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Windows ❼ Forum 23.07.2013 11:51 |
irocket Senior Moderator
|
Straciłbyś majątek całego życia, jak możesz być tak nieodpowiedzialnym
23.07.2013 12:56 |
Maxim128 VIP
|
Asia, jesteś ze stolicy, jak zagłosujesz?
Think so that you don't become a thing "Chciałem zmienić świat, jednak Bóg nie dał mi kodu źródłowego" 23.07.2013 18:18 |
LadyInBlue Pani SuperMod
|
Jestem za wyleczeniem stolicy z tej bakterii.
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Windows ❼ Forum 23.07.2013 19:36 |
Maxim128 VIP
|
Ja się nie będę wypowiadać bo nie znam dokładnie sytuacji. Z drugiej strony to byłby dość duży cios dla premiera
Ale to dopiero w październiku zobaczymy, bo moim zdaniem na 100% referendum będzie bo jest odpowiednio dużo głosów. Przeczytaj sobie to: http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,348...lania.html http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,348...FIKA_.html Ciekawe jak to się potoczy. Jak PO zablokuje to referendum to premier się zdziwi co zrobią Warszawiacy Ale raczej tak się nie stanie. Think so that you don't become a thing "Chciałem zmienić świat, jednak Bóg nie dał mi kodu źródłowego"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.07.2013 21:17 przez Maxim128.)
23.07.2013 21:17 |
LadyInBlue Pani SuperMod
|
Nie zablokuje, będzie to za bardzo podejrzane.
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Windows ❼ Forum 23.07.2013 21:49 |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: LadyInBlue Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 14 głosów. |