Karta sieciowa TP-LINK TL-WN751ND zrywa połaczenie |
|
emonkey Nowy
Liczba postów: 5
|
Karta sieciowa TP-LINK TL-WN751ND zrywa połaczenie
Witam, tak ja w temacie, karta sieciowa TP-LINK TL-WN751ND zrywa połączenie, system Windows 7 64 bity, sterowniki ze strony tp linka pod Windows 7 64bity i zrywa połączenie - brak połączenia. Na stronie microsoftu pisało, że karta jest kompatybilna z systemem Windows 7 a tu proszę taka niespodzianka.
DHCP i adres IP4 przydzielane automatycznie. Jakieś sugestie? Pozdrawiam 20.07.2012 21:03 |
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
RE: Karta sieciowa TP-LINK TL-WN751ND zrywa połaczenie
Dlaczego niespodzianka ?
Zrywanie nie ma nic do rzeczy, skoro sterownik został przetestowany i jest certyfikowany to w czym rzecz ? Może byś napisał jako model routera/ap posiadasz. Odpal Inssider. Takie rzeczy potrafią robić inne sieci, które zakłócają na tych samych kanałach lub inne urządzenia zakłócające domowego użytku. Może to być też wina oprogramowania do zarządzania energią (zasilaniem). W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 20.07.2012 21:38 |
emonkey Nowy
|
Axesstel MV400. Sieci? Hm.. wieś, brak innych sieci w okolicy Jakie oprogramowanie do zasilania?
20.07.2012 21:41 |
Magnetar Ekspert
Liczba postów: 727
|
No ładne cacko - router na baterie
Skąd ludzie biorą te sprzęty Zapodaj zrzut ekranu z Inssider-a jak Cię kolega prosi i zrzut ustawień wifi z tego cacka. INSSIDER - to taki program do skanowania sieci, jakie są w pobliżu, na jaki kanałach pracują, jaka jest siła sygnału i takie tam duperele - ściągnąć, zainstalować i wkleić zrzut na forum. Obiekt zwarty gwiazda neutronowa lub hipotetyczna gwiazda kwarkowa, posiadający bardzo silne pole magnetyczne, emitujący w sposób regularny pulsy lub nieregularny błyski gamma oraz promieniowanie rentgenowskie. Wiki 20.07.2012 23:42 |
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
To jeszcze zrób jeden test, dołóż do tej sieci jeden sprzęt z wifi, stwórz sieć wewnętrzną udostępniającą pliki i zacznij kopiować miedzy nim lub np w coś grać. Jeśli nic się nie będzie działo lub po podłączeniu kablem do routera będą te same cyrki to nie jest to w ogóle problem wifi tp-linka lecz sygnału telefonii komórkowej w tej Twojej wsi. Router negocjuje połączenie i po czasie je zrywa, stąd brak internetu a wifi między routerem a sprzętem działa stabilnie. Nie wiem czy ma zapisane logi.
Jest to bardzo prawdopodobne gdyż kiedyś także dostałem do sprawdzenia axesstel;a ale inny model od Orange'a. Mieszkam w dużym mieście ale obszar zasięgu między dzielnicami się różnił i w zasadzie nigdzie nie dostałem stabilnego połączenia a do tego ten router był spie**ny. W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 22.07.2012 15:33 |
emonkey Nowy
|
Mam netbooka i wifi działa na nim bez zarzutu, nie zrywa mi połączeń.
Co do karty TP Link to objaw jest taki, że słabnie sygnał a później następuj zerwanie połączenia. Robi się tak podczas ładowania kilku stron albo pobierania z ftp. Pozdrawiam Zmieniłem sposób uwierzytelniania urządzeń z adresu mac na klucz wep, zamontowałem oryginalną antenę do katy sieciowej i na razie działa. Nie wiem co bardziej pomogło. Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.07.2012 11:02 przez emonkey.)
23.07.2012 11:01 |