Kawały o fryzjerach |
|
LadyInBlue Pani SuperMod
Liczba postów: 19.073
|
Kawały o fryzjerach
Kowalski postanowił zrobić żonie niespodziankę. Poszedł do fryzjera, zgolił wąsy, brodę, przystrzygł krótko włosy. Kiedy wrócił, żona rzuciła mu się na szyję i zaczęła namiętnie całować.
- Wiedziałem kochanie, że zrobię ci niespodziankę! - Och, to ty? - krzyknęła speszona żona. Roztargniony profesor wchodzi do fryzjera i mówi: - Proszę mnie ostrzyc. - Z przyjemnością, panie profesorze, tylko proszę zdjąć kapelusz. - Och, bardzo przepraszam! Nie zauważyłem, że tu są damy! Jaka jest różnica między Urzędem Skarbowym a zakładem fryzjerskim? - W Urzędzie Skarbowym golą dokładniej. Kowalski pyta kolegę: - Czy twoja żona jest brunetką, czy blondynką? - Trudno powiedzieć. Dwie godziny temu poszła do fryzjera i jeszcze nie wróciła. Szkot pyta fryzjera: - Ile kosztuje strzyżenie? - Trzy funty. - A golenie? - Dwa funty. - To w takim razie proszę mi ogolić głowę. Kowalski wchodzi do zakładu fryzjerskiego, ale stwierdziwszy, że fryzjer jest podpity, zawraca do drzwi. - Chciałem się ogolić - mówi - ale, ponieważ mistrz nie jest dziś w formie, przyjdę jutro. - Drobiazg! Siądź pan tylko na fotelu i pokaż mi pan, gdzie masz pan głowę! Kowalski zachęca żonę: - Poszłabyś do fryzjera i pomalowałabyś sobie włosy na rudo. - Na rudo? A po co? - Słyszałem, że rude kobiety mają większy temperament. W małym miasteczku do sklepu z artykułami metalowymi dokonano włamania. Prowadzący śledztwo Sherlock Holmes mówi do doktora Watsona: - To musiał być tutejszy fryzjer. - Dlaczego tak sądzisz, Holmesie? - Bo zginęły tylko brzytwy i nożyce. Podczas strzyżenia Kowalski zauważa w rogu psa, który z uwagą śledzi każdy ruch fryzjera. - To pański pies? - pyta. - Nie. - To dlaczego on tak na pana patrzy? - Bo jak wczoraj odciąłem klientowi ucho, to on je potem zjadł. Fryzjer do klienta: - Chciałbym zapytać, jakie są pana przekonania polityczne. - Dokładnie takie same jak pańskie. - Przecież pan nie zna moich przekonań. - Ale pan ma w ręku brzytwę! Długowłosy chłopak siada na fryzjerskim fotelu i pyta fryzjera: - Czy to pan strzygł mnie ostatnio? - Nie, ja tu pracuje dopiero od dwóch lat. Klient pyta fryzjera: - Czy będzie mnie pan golił tą samą brzytwą co wczoraj? - Tak. - To poproszę o narkozę. Do zakładu fryzjerskiego wjeżdża na motocyklu zarośnięty facet w czarnej skórzanej kurtce i krzyczy: - Strzyżenie, golenie i... ooodjazd! Matka mówi do syna: - Jasiu, przecież mówiłam ci, żebyś poszedł do fryzjera! - Dziś już byłem. - To idź jeszcze raz i tym razem usiądź bliżej nożyczek! Rozmawiają dwaj dziadkowie: - Mój fryzjer ostatnio o dziesięć procent podniósł cenę za strzyżenie. - Nic dziwnego! Rosną ceny wszystkiego, drożeje też strzyżenie. - W moim wypadku nie chodzi o strzyżenie! To dodatek za poszukiwanie włosów na mojej głowie. Fryzjer strzygąc klienta zauważa: - To śmieszne. Niedawno goliłem faceta, który nazywa się Kowal, a jest piekarzem. Albo pan: nazywa się Kucharski, a jest pan hydraulikiem. - Co w tym śmiesznego? Pan nazywa się Brzytwa, a jest pan tępy! Na ulicy Kowalski pyta przechodnia: - Jak trafić do fryzjera? - Pójdzie pan prosto, potem skręci w lewo, a dalej poprowadzą pana ślady krwi na chodniku. Zarozumiały Jasio pyta fryzjera: - Czy pan już kiedykolwiek kogoś strzygł? - Owszem. Gdy byłem młodzieńcem, strzygłem barany i dziś, po tylu latach, przytrafił mi się jeden. W salonie fryzjerskim do klienta siedzącego na fotelu podchodzi kilkuletni chłopak z brzytwą w ręku. - Cooo? - wrzeszczy wystraszony klient. - Ten malec ma mnie ogolić? Nie zgadzam się! - Niech pan mu pozwoli - mówi do klienta żona fryzjera. - Dzisiaj są urodziny naszego synka! Rosjanin siedzi u fryzjera. W pewnej chwili fryzjer nachyla się i dyskretnie mówi: - Chyba ma pan wszy? - Dureń, nie zna się na technice! To nie wszy, to zmotoryzownay łupież! Czyj zawód jest trudniejszy: fryzjera damskiego czy męskiego? - Damskiego, bo oprócz tego że strzyże, robi trwałą i modeluje, to jeszcze musi słuchać plotek. Fryzjerka do klientki: - Czy mogłaby pani przed strzyżeniem zdjąć to fikuśne nakrycie głowy? - Ależ proszę pani, to są moje włosy! Kowalski w restauracji wyciąga włos z zupy. Po chwili wyciąga drugi, trzeci, czwarty... Zdenerwowany woła kelnera: - Panie, zanieś pan tę zupę do fryzjera, trzeba ją porządnie wyczesać! Kowalski poszedł do fryzjera ogolić się. Zajął się nim młody praktykant, zacinając Kowalskigo niemiłosiernie. - Ja też poproszę o brzytwę - woła Kowalski. - Chce się pan sam ogolić? - Nie, bronić! Małolata do koleżanki: - Słyszałam, że twój chłopak był u tego nowego fryzjera i zmienił uczesanie. - Nie, to ja zmieniłam chłopaka! Wynalazca prezentuje w Urzędzie Patentowym swój wynalazek - niewielkie pudełeczko z dziurką i mówi: - W ten otwór wkładamy twarz. W środku są dwie brzytwy, które błyskawicznie golą. - Ale przecież każdy ma inne rysy twarzy! - Tylko przy pierwszym goleniu! Jasio pyta kolegę: - Dlaczego ty ciągle chodzisz rozczochrany? - Bo nie mam grzebienia. - To nie możesz sobie kupić? - Mogę, ale wtedy musiałbym się stale czesać... W zakładzie fryzjerskim uczeń zaczął golić faceta. Niechcący zaciął go, a szef zakładu widząc to zamachnął się na ucznia pięścią, aby wymierzyć mu karę. Uczeń uchylił się i cios wylądował na... nosie klienta. Uczeń goli dalej, ale ręce zaczęły mu się trząść ze strachu, więc zaciął ponownie faceta. Szef znów chciał uderzyć ucznia, lecz ten znów się odchylił i facet dostał w gębę. Uczeń goli faceta dalej i trzęsie się jak galareta. Z tego strachu obsunęła mu się ręka i obciął facetowi ucho. Ten wystraszony szepcze: - Kopnij pan to ucho pod stół, bo jak szef zobaczy, to mnie chyba zabije! Fryzjer został skazany na karę śmierci. Sędzia pyta: - Czy ma pan jakieś ostatnie życzenie? - Tak. Chciałbym ogolić pana sędziego naostrzoną brzytwą. Do fryzjera przychodzi długobrody mężczyzna i prosi, żeby mu wyciąć w brodzie otwór na wysokości gardła. - To dla wentylacji? - pyta fryzjer. - Nie, moja dziewczyna kupiła mi na urodziny krawat i chciałbym, żeby widziała, że go teraz noszę. W zakładzie fryzjerskim: - Mistrzu, jaka jest różnica między ogoleniem za 3 złote, a tym za 5 złotych? - Do tego za 5 złotych używam naostrzonej brzytwy. U fryzjera: - Chciałbym się ogolić. - Znudziła się panu broda? - Nie, ale zapomniałem już jak wyglądam. Fryzjer do klienta: - Pańskie włosy zaczynają siwieć! - Nic dziwnego, przy pańskim tempie strzyżenia... Do sklepu z maszynami rolniczymi przychodzi fryzjer i mówi: - Poproszę kosiarkę. - Po co panu kosiarka? - Dzisiaj do mojego zakładu przychodzi stado mamutów. 15-letni młodziniec przychodzi do fryzjera i siadając na fotelu, mówi: - Golenie. Fryzjer wszystko przygotował, ale nie zaczyna golenia. - Na co pan czeka? - Na zarost. Turysta, który dopiero co przyjechał do Zakopanego, pyta górala: - Gdzie się u was strzyże ludzi? - Na głowie! Fryzjer pyta klienta: - Pan już chyba u nas był? - Nie, ucho straciłem na wojnie. Po ogoleniu klienta fryzjer mówi: - Gotowe. Płaci pan 8 złotych. - Jak to? Przed goleniem mówił pan, że będzie kosztować 5 złotych! - Tak, mówiłem, ale musi pan dopłacić za trzy opatrunki, które panu założyłem na rany. Siedzącemu na fotelu fryzjerskim facetowi fryzjer opowiada historyjkę z dreszczykiem. - Dlaczego opowiada mi pan tę straszną historię? - pyta facet. - To proste. Kiedy włosy stają dęba, łatwiej mi strzyc. Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Windows ❼ Forum 17.02.2012 20:52 |