System pada po jakiejś aktualizacji. |
|
BlackHunter Nowy
Liczba postów: 1
|
System pada po jakiejś aktualizacji.
Witam,
postanowiłem tutaj napisać bo robię 6 formata w ciągu 3 tyg. Z początku myślałem że to moja wina że coś wgrałem niepotrzebnego, lecz 3 dni temu reinstalowałem system na czysto na oczyszczony dysk i ograniczyłem liczbę wgrywanych programów nic to nie dało. W nocy przy wyłączaniu komputera zainstalowała się jakaś aktualizacja i dziś rano system padł. O to co się wyświetla: gdy włączam komputer odzyskiwanie po błędzie systemu Windows i dwie opcje do wyboru Uruchom normalnie i uruchom narzędzie do naprawy systemu. Po uruchomieniu normalnie system chwile się wczytuje po czym automatycznie przechodzi do Narzędzie naprawy systemu i po chwili wyskakuje błąd: Uploaded with ImageShack.us co ciekawe za każdym razem błąd "do pamięci pod adresem XXXXXXXX" jest inny. Instrukcja spod 0xfb24ca53 się nie zmienia. Gdy wejdę w przywracanie systemu pojawia się: Uploaded with ImageShack.us i gdy na niego kliknę: Uploaded with ImageShack.us Na komputerze instalowałem: Mozille, PowerISO, Avasta, grę Skyrim, WinRar pod 64 Mój sprzęt: Windows 7 Home Premium OEM z dodatkiem SP1 64 Procesor i7 2600k 3.40 GHz Płyta główna ASRock p67 PRO3 B3 Dysk twardy SSD OCZ Vertex Plus 60GB Karta graficzna: Asus GTX560 Ti TOP DCII Pamięć: Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 Intel XMP X2 Grey Series Zasilacz Be Quiet! PURE POWER L7-530W Sterowniki do karty graficznej i płyty głównej również wgrałem. 15.11.2011 12:08 |
|
|
stingear VIP
Liczba postów: 2.295
|
RE: System pada po jakiejś aktualizacji.
Wyłącz całkowicie Windows Update i wtedy sprawdź, czy dalej będzie walił błędami. Wyłączasz w 2 miejscach: W panelu sterowania w Windows Update, oraz w Start -> Uruchom -> services.msc -> Windows Update zatrzymujesz usługę i tryb uruchamiania na Wyłączony.
Problem ten jest dosyć powszechny z tego co sprawdziłem w sieci, więc albo tak jak pisałem wcześniej całkowicie wyłączysz aktualizacje, albo przełączysz w tryb Pobieraj, ale nie instaluj, sam to zrobię. Wtedy będziesz mógł sprawdzić, która aktualizacja powoduje błąd i ją pominąć. W przypadku wystąpienia błędu uruchamiasz system w trybie awaryjnym i korzystasz z Punktu przywracania systemu z czasu przed aktualizacją. To powinno przywrócić go do normalnego działania. No more Pleace ... 15.11.2011 12:55 |
|
|
techdive User systemu
Liczba postów: 232
|
RE: System pada po jakiejś aktualizacji.
Jeżeli masz najnowszego avasta to też go wyłącz. Przy jakiejś aktualizacji (sorry , nie chciało mi się tego całego czytać, bo facet tak pokrętnie to opisywał na dokładkę w amerykańskim angielskim że strasznie się męczyłem przy czytaniu) jest konflikt z avastem.
Tylko teraz nie wiem czy to wersja najnowsza avasta czy poprzednia i naprawiło się po instalacji najnowszej czy na odwrót. PS nawet nie podam ci linka bo czytałem to jakiś czas temu szukając zupełnie czegoś innego. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- 15.11.2011 13:16 |
|