Wygaśnięcie identyfikatora produktu Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Wygaśnięcie identyfikatora produktu Windows 7 (/wygasniecie-identyfikatora-produktu-windows-7-4115-t) |
Wygaśnięcie identyfikatora produktu Windows 7 - lukasamd - 30.01.2010 21:56 Witam, Posiadam system Windows 7 Home Premium x64 w wersji BOX. Chciałem dziś skorzystać z pomocy technicznej MS poprzez email, przy prośbie o podanie identyfikatora produktu, po jego wprowadzeniu otrzymuję komunikat: Cytat:Wprowadzony identyfikator produktu utracił ważność. Wprowadź inny identyfikator produktu lub wybierz poniżej inną opcję pomocy technicznej. Nie mam pojęcia o co chodzi... Podejrzewam, że może to wiązać się z backupem wykonywanym na moim komputerze - instalowałem i aktywowałem system od nowa jakiś czas temu. Później przywróciłem wszystko z kopii zapasowej, no i chyba identyfikator również mam ten starszy, sprzed ostatniej aktywacji... oczywiście to tylko moje podejrzenia. Próbowałem zmienić klucz (tzn. wpisać jeszcze raz ten sam + przeprowadzić aktywację), ale identyfikator nie uległ zmianie. Co mogę w tej sytuacji zrobić? RE: Identyfikator produktu utracił ważność - ? - War_3_ - 30.01.2010 22:08 Zadzwonić do MS i wyjaśnić sytuację. Numer jest podany w miejscu gdzie aktywujesz Windowsa (właściwości mojego komputera), gdy wybierasz aktywację offline. RE: Wygaśnięcie identyfikatora produktu Windows 7 - Lalik - 31.01.2010 10:13 Myślę, że przede wszystkim kontakt telefoniczny, tak jak napisał War nie ma za bardzo co kopać MS wyprostuje sprawę, podobnie zdarza się z aktywacjami, legalne klucze nie chcą się aktywować przez internet, natomiast przy aktywacji telefonicznej przechodzą bez mrugnięcia |