![]() |
Rozwiązany Temperatura procesora - nowa pasta (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Temperatura procesora - nowa pasta (rozwiązany) (/temperatura-procesora-nowa-pasta-rozwiazany-4522-t) |
RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Jovi - 15.02.2010 22:37 Komp się włącza, nie ma sygnału beep tylko sobie chodzi jak by nigdy nic a monitor w stanie czuwania tj. żółta kontrolka nie zielona. Dodam że temperatura w normie więc to nie w tym rzecz. RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Irek. - 15.02.2010 22:53 Popatrzyłem na twój sprzęt przede wszystkim zasilacz i lepiej niczego nie podkręcaj bo jeszcze Cie Straż ogniowa odwiedzi. Zrób czym prędzej Reset przytrzymując Włącznik kilka sekund albo wyjmij na chwile baterie z płyty głównej. Naprawdę kręcenie nie ma sensu chyba ,ze chcesz się bawić a masz już nowy sprzęt w kartonie. RE: Temperatura procesora - nowa pasta - ihatebuffering - 15.02.2010 23:01 To może być właśnie przyczyna pamięci albo płyta nie wyrabia. RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Jovi - 15.02.2010 23:01 ^^ nie no teraz mam ok przy ustawieniach 223 na fsb, 3,3 ghz przy temperaturze 56 oC więc nie powinno być tragedii, zasilacz wiem iż jest cienki, ale powiem tak dużo już przeżył komp chodzi przynajmniej 20h na 24 i puki co nie ma tragedii ![]() EDIT: @ihatebuffering puki co zostawię tak jak jest, dokopię ram i się zobaczy, ale dziękuję za zainteresowanie ![]() RE: Temperatura procesora - nowa pasta - ihatebuffering - 15.02.2010 23:08 Tylko, że RAM masz całkiem dobry i dokupienie więcej nic nie da ![]() RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Jovi - 15.02.2010 23:10 To nic, pozostanie tak jak jest, bo nie wiem dlaczego przy 224 fsb już nie odpala monitor. Może tak jak Irek mówi to wina zasilacza. RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Irek. - 15.02.2010 23:17 3.3 z 3.0 Ghz to mało i nic nie daje żadnego odczuwalnego przyrostu ale wyżej może go zaboleć ( oby nie) bo będziesz musiał zwiększyć napięcie CPU. RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Jovi - 15.02.2010 23:37 Obecnie to wygląda tak: ![]() Tym bardziej, że tak jak mówisz zasilacz, wcześniej wcale z nim nie było problemów, żadnych resetów/wyłączeń, rzadko jakiś bsod z powodu sterownika etc. RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Lalik - 15.02.2010 23:38 I nic już nie ruszaj jest ok ja bym bardziej nie kombinowała ![]() RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Irek. - 15.02.2010 23:59 Często tanie zasilacze nie są złe ,problem jest taki ,że nie maja zabezpieczeń ,które właśnie przy podkręcaniu chronią sprzęt przed uszkodzeniem. Nie trzymają napiec pod obciążeniem większym niż nominalne. Jeśli wymienisz zasilacz a płyta nie okaże się nędzną to 4Ghz pękną.No jeszcze temperatury ,które mogą być w granicy 90° i nic się nie stanie. RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Jovi - 16.02.2010 00:04 Hmm czyli wnioskuję, że dobry zasilacz to podstawa "kręcenia"? To cóż pozostać na tym 3,3 czy resetować? A w laptopie którego głównie używam można coś jeszcze wycisnąć? Dodam, że nie ma nic w biosie (już sprawdzałem ![]() RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Lalik - 16.02.2010 00:07 Możesz zostawić ale obserwuj co się będzie dziać jak zaczną się problemy to możesz zresetować ustawienia. Laptopa się nie kręci dlatego w biosie nic nie ma ![]() RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Jovi - 16.02.2010 00:13 To się dużo dowiedziałem ![]() ![]() ![]() RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Irek. - 16.02.2010 00:15 Ze względu na bezpieczeństwo daj spokój. Lapek tez bym zostawił w spokoju bo wiele nie podkręcisz a w du...e dostanie. Trzymaj soft w porządku i to najlepszy tuning w tych przypadkach. Spróbuj z Tuneup 2010 często dużo pomaga i przyspiesza system bardziej niż OC szczególnie w tych warunkach. RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Lalik - 16.02.2010 00:17 (16.02.2010 00:13)Jovi napisał(a): To się dużo dowiedziałem Wszystko się da ale wiele nie zyskasz, nie napisałam, że się nie da tylko że się tego nie robi i tego się trzymaj ![]() ![]() RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Irek. - 16.02.2010 00:18 Tuneup 2010 Klik RE: Temperatura procesora - nowa pasta - Jovi - 16.02.2010 00:20 Nie podziękuje, patelnie mam już 2x ![]() |