Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Poradnik Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Tutoriale i poradniki Windows 7 (/tutoriale-i-poradniki-windows-7-38-f)
+---- Dział: Instalacja, konfiguracja (/instalacja-konfiguracja-43-f)
+---- Wątek: Poradnik Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) (/instalacja-windows-7-z-pendrive-a-usb-tutorial-2923-t)

Strony: 1 2 3

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - ihatebuffering - 18.12.2010 13:55

Popraw pisownię. Jaki to model netbooka? Jeśli na procku Intel Atom, to nie zainstalujesz tam 64 bitowego systemu, ten procesor nie obsługuje takich instrukcji.

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - pieniu - 18.12.2010 18:36

Witam.
Mam problem z punktem czwartym,a mianowicie gdy wpisuje bootsect.exe /NT60 e: to pisze mi odmowa dostępu kiedy jestem zalogowany jako administrator. Ktoś może coś poradzić?

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - ihatebuffering - 18.12.2010 19:07

Uruchomiłeś cmd jako Administrator? Jeśli tak i nadal masz problem, to:

W menu start wpisz CMD, PPM na ikonce i uruchom jako administrator. Teraz wpisz:
net user administrator /active:yes
Zaloguj się na odblokowane konto o nazwie Administrator i stamtąd przeprowadź operacje. Nie powinno być problemów z uprawnieniami.

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - Markiz - 18.12.2010 20:13

A nie prościej zrobić to programem WinToFlash?
Np. http://www.softwarepatch.pl/plik/11797/27/73/narzedzia-systemowe/WinToFlash-040013-Beta-PL.html

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - f0rest! - 19.12.2010 12:01

Ale czasem musisz przez tekstową konsole systemu to zrobić bo np nie masz programu i nie masz internetu i poradnik jest jak najbardziej przydatny i dobry, a z takich programów najlepszy jest ULTRAISO.

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - Bear_one - 19.01.2011 16:01

Cześć, mam taki problem, że gdy wpisuje w koncu cd boot to wyświetla mnie błąd "The system cannot find the path specified". O co tutaj może chodzić? Dziękuję

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - andrew-jar - 19.01.2011 19:33

(19.01.2011 16:01)Bear_one napisał(a):  Cześć, mam taki problem, że gdy wpisuje w koncu cd boot to wyświetla mnie błąd "The system cannot find the path specified". O co tutaj może chodzić? Dziękuję

System nie może odnaleźć określonej ścieżki
Ale o co tobie chodzi, tego nie wiemy Uśmiechnięty

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - geku1920 - 27.01.2011 22:33

Jako że to mój pierwszy post to chcę się przywitać więc Witam Zadowolony moja pytanko jest takie czy będę mógł jeszcze pena ? bo mam 16 gb pena i nie chciał bym go stracić na system :]

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - War_3_ - 27.01.2011 22:53

Po ponownym formacie pena, jest normalnie do użytku.

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - ihatebuffering - 27.01.2011 23:12

Ostrzeżenie przed programem WinToFlash

Przed użyciem tego programy polecam przeczytać.

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - Kylar_____ - 27.02.2011 17:57

Jak i w jakim programie "zamontować" obraz .iso?

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - andrew-jar - 27.02.2011 18:39

(27.02.2011 17:57)Kylar_____ napisał(a):  Jak i w jakim programie "zamontować" obraz .iso?

W UltraISO zrobisz wszystko co potrzebne jest do instalacji z pendriva.

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - kumaszjazde - 01.04.2011 07:15

Witam wszystkich

Chciałem wgrać sobie na pendrive Win 7. Mam oryginała , zgram program od Windowsa zrobię instalkę , z bootuje mi system pena. Problem pojawia się gdy klikam już zainstaluj. Wyskakuje błąd o tym że nie znalazł system sterowników do CD/DVD ( ale mój hp mini 2133 nie ma tacki CD/DVDUśmiechnięty )

[Obrazek: post-288308-1239879003.jpg] coś takiego tylko po polsku mi wyskakuje

Jest jakiś sposób na ominięcie tego kroku? żeby rozpoczął instalację bez szukania/sprawdzania czy są sterowniki cd/dvd którego i tak nie ma.

Jako że mój pierwszy post chciałem się przywitać ze wszystkimi od razu Uśmiechnięty

PS. nie piszcie że spróbuj innej metody bo próbowałem wszystkich, użyłem szukajki na google, i rozwiązania nie znalazłem, dlatego po wszystkim dopiero piszę tego posta.

Pozdrawiam.

Problem rozwiązany:
wgrałem xpsp3 potem zainstalowałem win7 i nie było błędu związanego z cd podczas instalacji już

Pozdrawiam.

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - siudziu - 21.04.2011 08:31

Witam odkopie lekko temat odpalam ten program microsotu i pokazuje "the selected file is not valid iso file" jak to obejść ?

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - War_3_ - 21.04.2011 08:40

Skąd masz to .iso ?

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - bodziulla - 21.04.2011 10:44

Hej.
Pytanie podobne jak War. Dwa w jaki sposób tworzyłeś plik, aby uruchomić instalację systemu?
Pzdr

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - KubaArek - 21.04.2011 11:36

Programem Windows7-USB-DVD-tool.exe zrobisz botowalnego pena z Win 7 czterema kliknięciami.

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - emer1 - 21.10.2011 17:06

Nie zrobię niestety ... info mam ze to nie jest plik *.iso - a JEST ...
A ultraISO programem niiiby zrobiłem, widac na penie pliki , ale po wyciagnięciu i włożeniu ponownympena .... znika wszystko ....
Pół dnia walcze aby zrobic bootowalnego pendrive 8GB z instalka Win7 i nie mogę ...
a z Diskpart tez nie wychodzi - nie moge zrobić format=fat32, no i potem ustawić jako acive ...

Ręce i nogi mi juz opadają ... (robię to pod WinXP)

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - emer1 - 22.10.2011 17:20

nikt nie pomoże ? może jakas podpowiedź, inne droga czy program ... Zakłopotany

RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial) - Portator - 23.10.2011 07:08

Upewnij się czy Twój plik to rzeczywiście iso, obraz. Potem zrób według tej instrukcji.
http://soisk.pl/instalacja-systemu-Windows-7-z-dysku-usb/