ZAMKNIJ
Wątek zamknięty

Tryb drzewa | Tryb normalny |
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Rozwiązany] Brak polskich napisów w filmach (rozwiązany)

 
zubu
Nowy
Liczba postów: 5
Post: #1
Lightbulb 

Brak polskich napisów w filmach (rozwiązany)


Witam. Mam problem z napisami, a mianowicie wyświetlają mi się bez polskich znaków. W systemie jest wszystko ok, nawet rzutowanie napisów działa. Zależy mi na rozwiązaniu tego problemu bo używam lektora napisów, wiec bez polskich znaków nie da się nic zrozumieć. Instalowałem już Win7codecs_v249, ffdshow_rev3425, bo przeczytałem ze powinno pomoc, ale bez żadnych efektów. Wcześniej do wyświetlania filmów używałem Subedit ale okazało się ze w pewnym sensie nie jest kompatybilny z Windows 7, wiec próbowałem Allplayer, Bestplayer, lecz nic nie pomogło. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

14.05.2010 16:37

Znajdź wszystkie posty użytkownika
House
VIP

Liczba postów: 2.199
Post: #2

RE: Brak polskich napisów w filmach


Trochę nie wiadomo o co chodzi. Rozjaśnij czy chodzi Ci o to, że w samym filmie brakuje Ci polskich znaków?. Czy lektor/syntezator którego używasz nie rozpoznaje polskich znaków ?.
Kolejnym pytaniem jest, czy film który oglądasz to DVD z wbudowanymi napisami?, czy jakiś serial do którego ściągnąłeś napisy?
Moja rada: Odpal film przez Windows Media Player.

Windows ❼ Forum | windows7forum.pl | w8f.pl

14.05.2010 16:42

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
kacperekonline
Nowy
Liczba postów: 5
Post: #3

RE: Brak polskich napisów w filmach


Do napisów NapiProjekt.

Nowy na forum.

14.05.2010 16:43

Znajdź wszystkie posty użytkownika
House
VIP

Liczba postów: 2.199
Post: #4

RE: Brak polskich napisów w filmach


(14.05.2010 16:43)kacperekonline napisał(a):  Do napisów NapiProjekt.

A co ma do tego problemu NapiProjekt. O ile wiem to program służący tylko do pobierania napisów. Więc jeszcze raz jak to się ma do problemu ?

Windows ❼ Forum | windows7forum.pl | w8f.pl

14.05.2010 16:47

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
zubu
Nowy
Liczba postów: 5
Post: #5

RE: Brak polskich napisów w filmach


Lektor nie czyta polskich znaków, ale jest to spowodowane złym wyświetlaniem napisów przez program. W WMP (z tego co wiem) nie da się wyświetlić napisów, z opcji samego programu ,tylko poprzez nazwę ( czyli nazwa filmu i napisów musi być taka sama) to u mnie działa. Problem pojawia się jak chce wyświetlić napisy programem. Skąd wiem ze to nie wina syntezatora? bo sprawdzałem i czyta wszystkie znaki bez problemu.

14.05.2010 16:59

Znajdź wszystkie posty użytkownika
kacperekonline
Nowy
Liczba postów: 5
Post: #6

RE: Brak polskich napisów w filmach


Ale w programie NapiProjekt można wybrać język.

Nowy na forum.

14.05.2010 17:00

Znajdź wszystkie posty użytkownika
House
VIP

Liczba postów: 2.199
Post: #7

RE: Brak polskich napisów w filmach


@Zubu do wyświetlenia napisów w WMP wystarczy doinstalować kodek DirectVobSub.
@kacperekonline - w dalszym ciągu uważam, że nie ma to nic wspólnego z tematem.

Windows ❼ Forum | windows7forum.pl | w8f.pl

14.05.2010 17:03

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
zubu
Nowy
Liczba postów: 5
Post: #8

RE: Brak polskich napisów w filmach


Hmm odinstalowanie kodeku chyba nie ma z tym nic wspólnego, nie chodzi mi o wyświetlenie napisów w WMP, bo z tego co wiem nie posiada obsługi syntezatora. Problem polega na tym ze mam serial, pobrałem do niego napisy poprzez napiprojekt, i chcę teraz uruchomić syntezator, żeby mi czytał napisy. Uruchamiam film w programie Bestplayer, i zamiast wyświetlać mi polskie znaki to zastępuje je innymi, przez to syntezator nie potrafi poprawie przeczytać napisów. Wygląda to tak jakby czcionka nie obsługiwała mi liter polskiego alfabetu. Próbowałem zmieniać czcionkę lecz bez efektu. W samym Windowsie i innych programach są polskie znaki.

14.05.2010 17:26

Znajdź wszystkie posty użytkownika
kacperekonline
Nowy
Liczba postów: 5
Post: #9

RE: Brak polskich napisów w filmach


W ALLPlayer 4.6 klikasz znaczek z narzędziami i klikasz w "Napisy" potem http://picasaweb.google.pl/1182266078232...3518259170 masz link zamiast ci opisywać dałem zdjęcie.
Notatka została dodana nie znane. Ostatnia edycja dokonana 14.05.2010 18:15 przez War_3_:

Nie cytujemy całych, długich postów. Zacytuj tylko najważniejszą część.


Nowy na forum.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.05.2010 09:10 przez kacperekonline.)

14.05.2010 17:47

Znajdź wszystkie posty użytkownika
zubu
Nowy
Liczba postów: 5
Post: #10

RE: Brak polskich napisów w filmach


Hmm no niby pomogło, ale teraz pojawił mi się drugi problem Uśmiechnięty syntezator nie czyta napisów w ALLplayer XD nie wiem dlaczego, w innych programach czyta normalnie, ale nie ma polskich znaków. Dodam że mam syntezator Expresivo, może ALLplayer nie współpracuje z tym lektorem, choć w opcjach można przestawić rodzaj syntezatora pomiędzy IVONA a Expresiwo. Próbowałem także instalować Ivone ale brak jakiejkolwiek reakcji:/ może źle dobieram wersje programów, nie mam już pomysłu jak mogę to rozwiązać. Wcześniej miałem zainstalowany Windows XP i wszystko ładnie działało a teraz na każdym kroku są jakieś problemy.
Notatka została dodana nie znane. Ostatnia edycja dokonana 14.05.2010 20:09 przez ihatebuffering:

Zdania zaczynamy wielką literą. Poprawiono.

14.05.2010 19:40

Znajdź wszystkie posty użytkownika
kacperekonline
Nowy
Liczba postów: 5
Post: #11

RE: Brak polskich napisów w filmach


Zubu masz [urln=http://picasaweb.google.com/118226607823296721151/Pomoc?authkey=Gv1sRgCLWYwO6Ygrr2lwE#5471422390234249842]KLIK[/urln] ta opcja jest tylko w 4.6.
Notatka została dodana nie znane. Ostatnia edycja dokonana 15.05.2010 10:19 przez ihatebuffering:

Linki dodajemy w odpowiednim kodzie. Poprawiono.


Nowy na forum.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.05.2010 10:15 przez kacperekonline.)

15.05.2010 10:13

Róża Podziękowania od: zubu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
zubu
Nowy
Liczba postów: 5
Post: #12

RE: Brak polskich napisów w filmach


Ok dzięki wielkie za pomocUśmiechnięty podziałało, pobrałem odpowiednie sterowniki i Expresiwo przemówił Cwaniak. Pozdrawiam
Notatka została dodana nie znane. Ostatnia edycja dokonana 15.05.2010 16:19 przez House:

Dziękujemy wystawiając "Pomógł", osobie która pomogła Ci w rozwiązaniu problemu.

15.05.2010 16:13

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Małe czcionki i brak polskich znaków na niektórych oknach systeowych marshall 1 332 21.06.2016 07:45
Ostatni post: marshall
Kodowanie znakow w napisach brak wyświetlających się polskich znaków BLADE 1 1.684 08.02.2015 18:44
Ostatni post: beabea
brak polskich znaków diakrytycznych w pliku SRT z polskimi napisami. spinn2046 6 19.308 02.01.2015 18:09
Ostatni post: beabea
Rozwiązany Wyblakłe kolory na niektórych filmach z YT - HTML5 kamilooo 2 1.410 15.09.2014 14:58
Ostatni post: kamilooo
Dziwne znaki zamiast polskich znaków w instalatorach pioterbezkitu 0 1.586 21.08.2013 11:29
Ostatni post: pioterbezkitu
Problem z kolorami: brak gładkich przejść tonalnych w grach, filmach i aplikacjach Colette 0 870 09.04.2013 21:49
Ostatni post: Colette
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Temat został oceniony na 3 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 1 głosów.

Google
Facebook