ZAMKNIJ
Wątek zamknięty

Tryb drzewa | Tryb normalny |
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brak internetu

 
niunius93
Młodszy user systemu
Liczba postów: 51
Post: #1

Brak internetu


Witam ,mam do was małe pytanko...internet mam ADSL z Netii przez linie TP-sa pociągnięty i ogólnie sprawdza się dobrze, niestety z moim kompem coś nie tak jest czasami Smutny Mam puszczony internet przez Router i jeden kabel idzie do mnie a jeden do siostry komputera i u niej internet śmiga bez problemu gdy u mnie czasami po odpaleniu kompa po prostu go nie ma :/ Pomaga jedynie albo kilka resetów kompa/wyłączanie i włączanie kilkukrotne i wtedy po którymś z rzędu resecie internet zaskoczy i mam go normalnie , podczas gdy u siostry na komputerze był cały czas.
Sory ,że tak pokrętnie to napisałem ale się śpieszę Uśmiechnięty Router firmy TP-LINK (TD-W8910G). Jakieś pomysły macie na te humorki mojeo komputera ?Uśmiechnięty
@EDIT:
Nawet WiFi śmiga bez problemu wtedy gdy u mnie neta nie ma Zadowolony
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.07.2011 17:11 przez niunius93.)

07.07.2011 17:08

Znajdź wszystkie posty użytkownika
dhapollo
VIP

Liczba postów: 755
Post: #2

RE: Brak internetu


Zapewne jak byś wstawił wynik polecenia ipconfig /all gdy Twoja maszyna ma "humorki" to może coś byśmy zaradzili.
Czy przypisywałeś adres IP ręcznie?
Czy karta za każdym razem jest wykrywana i włączana przez system?
Czy przewód jest 100% sprawny (końcówki, czy przypadkiem się nie wypinają?)

Tyle pytań a tak mało informacjiSmutny

[Obrazek: sygnatura.jpg]

09.07.2011 22:36

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
nieboraku
User systemu

Liczba postów: 359
Post: #3

RE: Brak internetu


Przekladales kabel w inne gniazdo w routerze?

BTW - ten router bardzo humorzasty bywa, i czasem sa z nim problemy niewiadomo skad Zacieszacz

PSU: XFX 750W Black Edition; CPU: i7 930 @4GHz; cooler: Prolimatech Megahalems Rev B; MoBo: Asus P6X58D-E; GsC: msi gtx 570 TF III PE/OC; RAM: 12GB OCZ 1600CL7; RAID0 2xSSD M4; HDD: RAID0 2x1GB ; case: CoolerMaster 620 AII.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.07.2011 22:45 przez nieboraku.)

09.07.2011 22:44

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
niunius93
Młodszy user systemu
Liczba postów: 51
Post: #4

RE: Brak internetu


Ta..kabel przekładałem,ale to nie chyba wina routera bo nie ważne do jakiego wejścia włoże siostry kabel to u niej zawsze internet jest (chyba ,że jakaś awaria ogólna jestZadowolony) ,a w moim nie zawsze..nawet jak kabel przełoże. Jedynym rozwiązaniem jest kilkanaście resetów kompa :/

10.07.2011 15:01

Znajdź wszystkie posty użytkownika
dhapollo
VIP

Liczba postów: 755
Post: #5

RE: Brak internetu


@niunius93 - Zadałem kilka pytań, zignorowałeś je a szkodaSmutny

[Obrazek: sygnatura.jpg]

10.07.2011 15:33

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
niunius93
Młodszy user systemu
Liczba postów: 51
Post: #6

RE: Brak internetu


Oj przepraszam..nie widziałem tego posta.Postaram się odpowiedzieć:
Po wpisaniu /ipconfig w "Uruchom" wyskakuje tabelka czarna na ułamek sekundy i gaśnie :/ wybacz ale nie jestem w stanie dojrzeć co tam było napisane. Kabel na pewno nie jest uszkodzony, bo nawet jak robie te resety to kabli nie ruszam a jakoś ten internet "wstaje" za którymś resetem.Co do karty to nie wiem Smutny

12.07.2011 16:22

Znajdź wszystkie posty użytkownika
nieboraku
User systemu

Liczba postów: 359
Post: #7

RE: Brak internetu


Miales wpisac ipconfig /all Zacieszacz

PSU: XFX 750W Black Edition; CPU: i7 930 @4GHz; cooler: Prolimatech Megahalems Rev B; MoBo: Asus P6X58D-E; GsC: msi gtx 570 TF III PE/OC; RAM: 12GB OCZ 1600CL7; RAID0 2xSSD M4; HDD: RAID0 2x1GB ; case: CoolerMaster 620 AII.

12.07.2011 20:17

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
dhapollo
VIP

Liczba postów: 755
Post: #8

RE: Brak internetu


Start > uruchom wpisz cmd i enter, następnie ipconfig /all
Co do kabelka to wtyczka jest ok może przypadkiem się wypina.

[Obrazek: sygnatura.jpg]

12.07.2011 20:32

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Brak internetu w przeglądarkach po wybudzeniu bitar 0 301 09.02.2018 18:08
Ostatni post: bitar
Kochani Pomóżcie widać sieć ale brak dostępu do internetu załączam ipconfig 69sensei 0 1.169 05.03.2017 11:59
Ostatni post: 69sensei
Brak internetu 5GHz krystek89 0 402 13.11.2016 23:59
Ostatni post: krystek89
Brak internetu, żółty trójkąt Wpotrzebie 1 1.388 27.09.2016 14:33
Ostatni post: rajda
Windows 7 WIFI - Połączono / brak dostępu do internetu kwiostki 0 1.490 27.05.2016 15:41
Ostatni post: kwiostki
Po włączeniu laptopa brak internetu. WojtekDz 0 727 23.05.2016 17:17
Ostatni post: WojtekDz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 0 głosów.

Google
Facebook