Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Przerwania systemowe zużywają cały jeden rdzeń CPU (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Przerwania systemowe zużywają cały jeden rdzeń CPU (rozwiązany) (/przerwania-systemowe-zuzywaja-caly-jeden-rdzen-cpu-rozwiazany-9931-t)

Przerwania systemowe zużywają cały jeden rdzeń CPU (rozwiązany) - GarsteK1989 - 29.09.2010 19:34

Witam mam problem z Przerywaniami Systemu gdyż zużywają cały jeden rdzeń. System instalowałem z tydzień temu i 3 dni temu to mi się pojawiło najpierw wystarczył restart i znikało, a teraz jest i nic z tym zrobić nie mogę. Robiłem już defragmentacje dysków i tak mam zewnętrzną kartę Creativa ale po de instalacji i restarcie też mi nic nie zmieniło.

[attachment=1566] Jak się pozbyć tego dziadostwa ?

EDIT

[attachment=1567]

Dziwna sprawa dziś Przerywania systemowe same spadły do 1-5 % zużycia procesora ma nadzieje iż tak pozostania bo taka ilość jest ignorowalna.
Zobaczymy jak będzie.

EDIT 2

Po 2 dniach problem powrócił słowem "pojawia sie i znika".

Co może być przyczyną ?
Jakieś sugestie co do usunięcia problemu ?

RE: Przerwania systemowe zużywają cały jeden rdzeń CPU - ihatebuffering - 29.09.2010 23:09

Sterowniki chispetu oraz magistrali Sata. Tu jest przyczyna. Sam tak miałem, ale tylko gdy ustawiłem tryb AHCI dla dysku sata. Zaktualizuj sterowniki Drivermaxem:
Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada)

RE: Przerwania systemowe zużywają cały jeden rdzeń CPU - GarsteK1989 - 03.10.2010 13:23

Zaktualizowałem wszystkie sterowniki, było ich 5 i problem zniknął mam nadzieje że permanentnie.
Wielkie dzięki i jakby znowu coś szwankowało to będę pisał.