![]() |
Rozwiązany Win 7 RTM - intensywna praca dysku podczas gdy komputer nie jest używany (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Win 7 RTM - intensywna praca dysku podczas gdy komputer nie jest używany (rozwiązany) (/win-7-rtm-intensywna-praca-dysku-podczas-gdy-komputer-nie-jest-uzywany-rozwiazany-988-t) |
Win 7 RTM - intensywna praca dysku podczas gdy komputer nie jest używany (rozwiązany) - boomcak - 14.08.2009 12:37 Witam! Zauważyłem, że jak zostawię system włączony np. bo coś ściągam z internetu to po jakimś czasie jak monitor się wygasi dysk twardy zaczyna intensywnie pracować (słychać prace i świeci się dioda) jak tylko poruszę myszka to dysk przestaje pracować. Wie ktoś co to może być? Sprawdzałem antywirusa - nie skanuje, w harmonogramie też nic nie ma, przywracanie systemu wyłączone, bitdefender też wyłączony. RE: RTM intensywna praca dysku podczas gdy komputer nie jest uzywany - lc0ne - 14.08.2009 12:41 Automatyczna defragmentacja albo indeksowanie ![]() ![]() RE: RTM intensywna praca dysku podczas gdy komputer nie jest uzywany - Romanek100 - 14.08.2009 12:56 A ja stawiam na wirusik ![]() RE: RTM intensywna praca dysku podczas gdy komputer nie jest uzywany - Dzejkop - 14.08.2009 13:43 (14.08.2009 12:56)Romanek100 napisał(a): A ja stawiam na wirusik Zaraz wirus... Włączone indeksowanie na 99 %. Autor - proponuję nie wyłączać indeksowania, nie robi nic złego, tylko przyspiesza wyszukiwanie. ![]() Też mam to włączone i nie narzekam. ; ) RE: RTM intensywna praca dysku podczas gdy komputer nie jest uzywany - bartholo - 14.08.2009 15:54 Tak potwierdzam indeksowanie. Gdy było włączone dysk "chodził", Ale jeśli się je wyłączy to już problem znika. ![]() RE: RTM intensywna praca dysku podczas gdy komputer nie jest uzywany - boomcak - 14.08.2009 17:41 Jak wyłączyć indeksowanie na wszystkich dyskach ? We właściwościach dysku nie bardzo bo się pluje, że nie ma dostępu do wszystkich plików itp... Wyłączyłem "Windows Search" w usługach myślę, że to załatwi sprawę... RE: RTM intensywna praca dysku podczas gdy komputer nie jest uzywany - lukasz_bigo - 09.10.2009 16:36 (14.08.2009 17:41)boomcak napisał(a): Jak wyłączyć indeksowanie na wszystkich dyskach ? We właściwościach dysku nie bardzo bo się pluje, że nie ma dostępu do wszystkich plików itp... Indeksowanie najłatwiej wyłączyć za pomocą tego gadżetu instalującego się na pasku bocznym: [urln]http://gallery.live.com/liveItemDetail.aspx?li=45c441a6-edbc-454d-9262-d264728d6a3a&bt=1&pl=1[/urln] -- Łukasz Bigo PC World |