![]() |
Brak uprawnień do usunięcia partycji - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Brak uprawnień do usunięcia partycji (/brak-uprawnien-do-usuniecia-partycji-9813-t) |
Brak uprawnień do usunięcia partycji - SCYPIO - 26.09.2010 18:50 Witam, dziś zrobiłem formatowanie komputera, zostawiając tylko jedną partycję z plikami. Co się okazało przez pomyłkę zainstalowałem na tej partycji tj:"E" system. Gdy zauważyłem mój błąd, ponownie zainstalowałem Windowsa tyle że już na dysku "C". I wszystko było by ok gdyby nie ,że teraz chcą usunąć pliki starego systemu z partycji "E" pojawiają się błędy dostępu , chodzi oczywiści o brak uprawnień administratora. Nie jestem całkiem zielony, trochę też poszperałem w internecie ale nic nie podziałało, a mianowicie. - Po wpisanie polecenia aktywacji konta głównego administratora w konsoli pojawia się komunikat"Odmowa dostępu". - Gdy chcę zwiększyć swoja prawa PPM(na folderze)>zabezpieczenia nic nie mogę zaznaczyć ani odznaczyć. - Po wpisaniu w "uruchom" MMC i dokonaniu pewnych kroków w celu ustanowienia mnie głównym administratorem , nic się nie dzieje i nadal pozostaję niby adminem. Proszę o pomoc , czuję się lekko zirytowany tą sytuacją , gdyż nigdy takowej nie doświadczyłem. RE: Pełne prawa administratora - bodziulla - 26.09.2010 19:28 Hej. Chodzi teraz Tobie o to, aby pozbyć się partycji F: na której zrobiłeś niechcąco format?. Myślę, że najszybszym sposobem dla Ciebie byłoby nic nie kombinując i wymyślając. Wkładasz płytę do napędu i praktycznie robisz niby instalację gdy masz już opcję odnośnie wyboru partycji. W tym czasie po prostu usuwasz parytycję F: ponownie tworzysz patycję i zamykasz okno dialogowe (krzyżyk) czyli tzw. kończysz instalację. Akcepujesz i masz już pozbawione to co Ciebie irytuje? ![]() PS. To jest najszybszy sposób bez kombinacji cmd itd ( można to zrobić, ale trzeba dość sporo tłumaczyć) ![]() |