Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Poczta usługi Windows live - nie można odnaleźć aplikacji (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Poczta usługi Windows live - nie można odnaleźć aplikacji (rozwiązany) (/poczta-uslugi-windows-live-nie-mozna-odnalezc-aplikacji-rozwiazany-9774-t)

Poczta usługi Windows live - nie można odnaleźć aplikacji (rozwiązany) - Max2010 - 24.09.2010 18:45

Witam
Windows 7 home prof poczta usługi Windows live – usunąłem IE8 bo blokował mi jakiś program,potem go włączyłem ale teraz nie działają mi linki w mailach,oczywiście resetowałem itd ,po kliknięciu na link pojawia się komunikat ” nie można odnaleźć aplikacji” jest trochę męczące kopiowanie linków z maila ,jak mogę to zmienić ?

RE: Poczta usługi Windows live - nie można odnaleźć aplikacji - bodziulla - 24.09.2010 23:04

Hej.
Czy ten komunikat jest tylko taki czy podałeś skrót komunikatu?. Spróbuj przeinstalować usługę Windows Live.

RE: Poczta usługi Windows live - nie można odnaleźć aplikacji - Max2010 - 25.09.2010 07:11

komunikat jaki pokazuje sie po kliknięciu na link w mailu :

[Obrazek: nie mozna odnalezc.jpg]

po odinstalowaniu poczty jest tak sama

RE: Poczta usługi Windows live - nie można odnaleźć aplikacji - Portator - 25.09.2010 07:51

Witaj. Proszę sprawdź w programach domyślnych, czy przeglądarka jakiej używasz jest ustawiona jako domyślna.

RE: Poczta usługi Windows live - nie można odnaleźć aplikacji - Max2010 - 25.09.2010 09:10

W programach domyślnych mam jako przeglądarkę ustawionego FF ,IE tam wcale nie ma ,a nie czy nowa poczta używa tylko IE.
Ale udało mi się rozwiązać problem :
w skojarzonych programach pliki HTA ustawiłem FF i linki działają.

Dziękuje wszystkim za pomoc Uśmiechnięty