Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Uruchomienie tabletu bez usługi Tablet PC, pentagram o'pen wide - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Uruchomienie tabletu bez usługi Tablet PC, pentagram o'pen wide (/uruchomienie-tabletu-bez-uslugi-tablet-pc-pentagram-o-pen-wide-9766-t)

Uruchomienie tabletu bez usługi Tablet PC, pentagram o'pen wide - pisiek - 24.09.2010 13:01

Witam serdecznie wszystkich na forum, jako że jest to mój pierwszy post.

Kilka dni temu przesiadłem się z XP na 64-bitową wersję 7 Ultimate, ogólnie jestem bardzo zadowolony.

Jedynym problemem którego nie udało mi się jeszcze rozwiązać jest to, że chciałbym używać tabletu nie za pośrednictwem usługi Windowsa Tablet PC Input Service, ale przez jego oryginalne sterowniki. W tym momencie, zainstalowane są sterowniki ze strony producenta, które zdają się działać tylko kiedy jestem wewnątrz jakiejś aplikacji graficznej, np Photoshop. Kiedy aktywne staje się okno jakiejkolwiek innej aplikacji, zdaje się że przechodze na sterowniki Windowsa. Próbowałem wyłączyć usługę, wtedy tablet nie działa w ogóle poza photoshopem.

Czy jest możliwość żeby używać tylko sterowników pentagrama, nie ważne które okno jest aktywne?

Win 7 Ultimate build 7600
Pentagram O'pen Wide
Laptop HP dv7 3020ew

Będę wdzięczny za każdy pomysł.

RE: Uruchomienie tabletu bez usługi Tablet PC, pentagram o'pen wide - House - 24.09.2010 13:04

jeśli instalowałeś sterowniki ze strony producenta i zainstalowały się poprawnie. I jak piszesz działają. Nie masz powodów do "szukania rozwiązania problemu którego nie ma". Na jakiej podstawie sądzisz, że przechodzisz na "inne sterowniki". ?

RE: Uruchomienie tabletu bez usługi Tablet PC, pentagram o'pen wide - pisiek - 24.09.2010 13:10

Na takiej, że po 'przejściu' na inne - windowsowe - sterowniki, zmieniają się przypisania przycisków na piórku (na dość bezsensowne, nie jestem w stanie ustawić drugiego przycisku piórka żeby działał jak middle-click), a podczas klikania zaczyna się pojawiać ta animacja indykująca że kliknąłem (takie rozchodzące się małe fale).