Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Inne (/inne-11-f)
+--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu (/microsoft-windows-xp-professional-opisy-gadu-gadu-9746-t)

Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - Mario14125 - 23.09.2010 21:48

Dobry wieczór...
Mam taki bardzo poważny problem i nie wiem czym to jest spowodowane, może wy mi coś poradzicie. Zainstalowałem sobie Gadu Gadu 10, wszystko było dobrze do czasu gdy nie wyszedłem do szkoły i nie zostawiłem komputera rodzeństwu... Przychodzę do domu, chcę wejść na swoje konto Gadu Gadu a tu mi jakiś błąd wyskoczył (Crash GG), wchodzę ponownie a tam nie ma mojego konta, więc odinstalowałem i zainstalowałem ponownie i od tego momentu nie mogę zmieniać w ogóle opisów na Gadu Gadu... :/ Proszę o pomoc w tej sprawie bo może komuś się podobne coś zdarzyło a mi na prawdę na tym zależy. Dodam jeszcze że przed wyjściem instalowałem Microsoft .NET Framework 4 ponieważ musiałem zainstalować CDBurnerXP Pro bo chciałem nagrać płytkę. Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam, Mario14125.

RE: Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - House - 23.09.2010 21:59

Wywalałeś GG wraz z profilem w moich dokumentach/ oraz folderem na dysku C ?

RE: Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - Mario14125 - 23.09.2010 22:03

Sam wszystko odinstalowywał... Więc najwyraźniej tak.

RE: Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - House - 23.09.2010 22:05

Najwyraźniej nie. GG nie usuwa ani profilu z moich dokumentów, ani swojego folderu instalacyjnego. W obu są zapisane ustawienia programu. Po ponownej instalacji się przywracają.

RE: Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - Mario14125 - 23.09.2010 22:10

Czyli co muszę zrobić aby działało tak jak przedtem? Bo przypomnę że jeszcze wczoraj mogłem zmieniać opisy...

RE: Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - House - 23.09.2010 22:12

Odinstalować GG, usunąć folder z C:/Program files, usunąć folder GG z moich dokumentów, chyba C:doc and settings, nazwa usera, dokumenty (Nie mam XP więc jadę w ciemno). Potem zainstaluj jeszcze raz i powinno śmigać normalnie.

RE: Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - Mario14125 - 23.09.2010 22:18

House, najlepsze jest to że ja nie mam żadnego z tych folderów... Przeszukałem cały system i nic... Smutny

RE: Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - ihatebuffering - 23.09.2010 22:28

Czyli przy zmianie opisu/zatwierdzeniu, skutkuje to brakiem reakcji ?

RE: Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - Mario14125 - 23.09.2010 22:31

W ogóle się nie chce zmienić... W ogóle ta chmurka nie chce wyskoczyć... Zły Smutny

RE: Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - ihatebuffering - 23.09.2010 22:38

W uruchom wpisz "%appdata%". Poszukaj tam folderów z GG. Jeśli będą to usuń i zainstaluj na nowo. Albo jeśli masz zianstalowane GG, to usuń je przy pomocy Revo Uninstaller. I ustaw tryb zaawansowany, a podczas wyszukiwania plików zaznacz wszystkie i kliknij Usuń. Potem instalacja od nowa.

RE: Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - Mario14125 - 23.09.2010 23:28

No i nic Smutny Nadal nie mogę ustawiać w ogóle opisów Smutny Standardowy mam i nic nie mogę zrobić Smutny Najbardziej mnie zaciekawiło takie coś podczas instalacji
[Obrazek: gg10.png]
Nie wiem czy mam pisać do GG Network czy jak... A czy może być to spowodowane tym programem Microsoft .NET Framework 4?

RE: Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - LadyInBlue - 24.09.2010 13:11

(23.09.2010 22:18)Mario14125 napisał(a):  House, najlepsze jest to że ja nie mam żadnego z tych folderów... Przeszukałem cały system i nic... Smutny
Musisz zaznaczyć w Opcjach folderów -> Pokaż ukryte pliki i foldery.

Potem Documents and Settings -> Nazwa_twoje_konta -> Dane aplikacji -> GG 10 [czy jak tam to jest Cwaniak ]

RE: Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - Pemek - 25.09.2010 11:28

Ja proponuję Ci wywalić GG ze swojego komputera i zainstalować AQQ. Wystarczy że zrobisz nowe konto AQQ a potem w ustawieniach dodasz swoje stare konto GG. Wszystkie kontakty będą importowane z serwera GG. wystarczy tylko zmienić wygląd na troszkę przyjaźniejszy:
http://www.aqq.eu/dodatki/cat_view/133-kompozycje.html
Oto korzyści które płyną z przesiadki z GG na AQQ:
- wygoda
- łatwość obsługi
- wygląd
- zmniejszenie obciążenia sprzętu
- brak reklam lub minimalna ich ilość
- stabilność
Mam nadzieję że przemówiło Ci to do rozsądku. Pozdrawiam

RE: Microsoft Windows XP Professional - Opisy Gadu Gadu - Mario14125 - 06.10.2010 00:15

OK, dziękuję bardzo wszystkim za pomoc Uśmiechnięty Oczywiście plusiki lecą ale to była wina GG Zadowolony Mieli jakieś tam problemy ale dziękuje za poświęcony mi czas Cwaniak