![]() |
Rozwiązany Automatyczna zmiana tapet z internetu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Multimedia i dodatki (/multimedia-i-dodatki-7-f) +---- Dział: Grafika (/grafika-23-f) +---- Wątek: Rozwiązany Automatyczna zmiana tapet z internetu (/automatyczna-zmiana-tapet-z-internetu-9741-t) |
Automatyczna zmiana tapet z internetu - bartoj69 - 23.09.2010 20:21 Fajnie że 7 ma taką opcje że zmienia tapety automatycznie, ale czy da się ustawić tak, żeby np za kazdym razem jak sie loguje do systemu była inna tapeta pobrana z jakiejś ustalonej strony, a poprzednia całkowicie kasowana z dysku, w przypadku braku dostępu do sieci oczywiście poprzednia tapeta zostaje, aż do uzyskania połączenia ![]() No więc da się to zrobić na 7 home premium (jak tak to jak ?) czy potrzebuje do tego jakiegoś programiku ? (jak tak to jaki polecacie ?) RE: Automatyczna zmiana tapet z internetu - House - 23.09.2010 20:24 Nie nie ma takiej możliwości (ustawienia systemowe na pewno na to nie pozwalają), nie wiem jak z różnymi programami, ale też wątpię żeby było coś takiego. RE: Automatyczna zmiana tapet z internetu - bartoj69 - 24.09.2010 11:54 (23.09.2010 20:24)House napisał(a): Nie nie ma takiej możliwości (ustawienia systemowe na pewno na to nie pozwalają), nie wiem jak z różnymi programami, ale też wątpię żeby było coś takiego. Tzn kiedyś czytałem w gazecie pcformat o takim programie ale on działał na w2000 i wXP, ja wtedy byłem szczęśliwym posiadaczem 98 więc mogłem sobie pomarzyć ![]() RE: Automatyczna zmiana tapet z internetu - House - 24.09.2010 12:57 Szczerze, powiem nie spotkałem się z takim programem. Zapewne nie był to program do zmiany tapet z internetu, ale program do ich zmiany za pośrednictwem wczytania odpowiedniej z dysku twardego. Przeszukałem trochę internet, ale programu adekwatnego do Twojego pytania nie znalazłem). http://www.dobreprogramy.pl/Webshots-Desktop,Program,Windows,12877.html ale "pobieranie automatycznie tapet ze strony producenta". RE: Automatyczna zmiana tapet z internetu - bartoj69 - 24.09.2010 13:43 (24.09.2010 12:57)House napisał(a): Szczerze, powiem nie spotkałem się z takim programem. Zapewne nie był to program do zmiany tapet z internetu, ale program do ich zmiany za pośrednictwem wczytania odpowiedniej z dysku twardego. Przeszukałem trochę internet, ale programu adekwatnego do Twojego pytania nie znalazłem). No nic dzięki za pomoc, możliwe że coś mi się pomieszało, ale warto było zapytać, jeszcze raz dzięki ![]() |