Rozwiązany Wirtualizacja w Windows 7/XP mode - problem (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Wirtualizacja w Windows 7/XP mode - problem (rozwiązany) (/wirtualizacja-w-windows-7-xp-mode-problem-rozwiazany-970-t) |
Wirtualizacja w Windows 7/XP mode - problem (rozwiązany) - bartholo - 13.08.2009 12:48 Witam, doszedłem do wniosku aby trochę pokombinować z dodatkiem Windows 7, a mianowicie XPmode. A mianowicie podczas instalacji przebiegło wszystko ładnie, ale gdy chce odpalić dodatek wyskakuje błąd: Mój procesor (Intel E5300) obsługuje wirtualizacje: klik Mój bios to Award, i pytanie gdzie to znaleźć, bo bios przeszukałem ale nic nie znalazłem. Czy to może być wina Windy? RE: Wirtualizacja w windows7/XP mode. Problem. - lc0ne - 13.08.2009 12:56 Odpowiedź jest prosta Musisz mieć wspomaganie sprzętowe wirtualizacji przez procesor i płytę główną VirtualPC 2007 wirtualizował bez obsługi sprzętowej wirtualizacji, ale do XP mode jest to niezbędne... I wcale nie jest potrzebne posiadanie sprzętu serwerowego. Ja np. mam Płytę Asusa P5Q + procesor Core2Duo E8400 i takowe wsparcie sprzętowe posiadam. Na mojej płycie w Biosie takie ustawinie widnieje pod nazwą "Intel Virtualization Tech ". Możliwe, że posiadasz wsparcie, ale wyłączone. RE: Wirtualizacja w windows7/XP mode. Problem. - bartholo - 13.08.2009 13:01 Cóż u mnie czegoś takiego w biosie nie znalazłem posiadam płytkę Gigabyte G31M-ES2C wiem że siajowa ale kaski zabrakło Opis Płytki RE: Wirtualizacja w windows7/XP mode. Problem. - lc0ne - 13.08.2009 13:06 Płyta nie obsługuje tej technologii RE: Wirtualizacja w windows7/XP mode. Problem. - bartholo - 13.08.2009 13:07 Ech szkoda ale cóż dzięki za pomoc,oczywiście daje pochwały i temat do zamknięcia. |