Czy da się całkowicie wyłączyć plik wymiany na dysku? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Czy da się całkowicie wyłączyć plik wymiany na dysku? (/czy-da-sie-calkowicie-wylaczyc-plik-wymiany-na-dysku-9528-t) |
Czy da się całkowicie wyłączyć plik wymiany na dysku? - wonderwall - 17.09.2010 22:05 Mam pytanie, czy mając dostatecznie dużo ramu typu 16GB da się w Windows 7 wyłączyć swap czyli plik wymiany na dysku? Pamiętam, że niezależnie od wielkości pamięci operacyjnej w Windows XP było to chyba niemożliwe. RE: Czy da się całkowicie wyłączyć plik wymiany na dysku? - bodziulla - 17.09.2010 22:29 Hej. Można wyłączyć z tym, że nie wiem czy będziesz mieć w pełni oczekiwany efekt co do wyłączenia SWAP, bo możesz mieć w niektórych przypadkach ciut destabilizację odnośnie aplikacji. Czyli tak Komputer/ Właściwości/ Zaawansowane Ustawienia Systemu/ Zaawansowane. Zakładka Wydajność i Ustawienia. Znowu Zaawansowne zakładka Pamięć Wirtualna. Klikasz na zmień usuwasz z ptaszka z automatu i zaznaczasz "Bez pliku stronicowania". Restart i ok. Z tego co pamiętam w XP też była taka opcja. Pzdr RE: Czy da się całkowicie wyłączyć plik wymiany na dysku? - ihatebuffering - 17.09.2010 22:30 Wejdź do Komputer. Kliknij PPM - właściwości, zaawansowane ustawienia systemu - efekty wizualne Ustawienia - zakładka zaawansowane - pamięć wirtualna Zmień. Teraz dla każdej partycji zaznaczasz - Bez pliku stronicowania. bodziulla uprzedziłeś mnie. |