Konfiguracja konta użytkownika - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Konfiguracja konta użytkownika (/konfiguracja-konta-uzytkownika-9513-t) |
Konfiguracja konta użytkownika - diabelek2222 - 17.09.2010 14:16 Witam mam taki problem otóż mam dwa konta na Systemie Założone Administrator i użytkownik standardowy i tu zaczyna się problem bo na koncie użytkownik standardowy większość aplikacji nie można zainstalować albo jak już się zainstaluje to przy odpaleniu krzyczy o Hasło Administratora może ktoś wie jak to wyłączyć oczywiście bez zmiany na konto Administracyjne lub wie gdzie i jak się konfiguruje konto standardowe bo ja już cały system przeszukałem Pozdrawiam. RE: Konta użytkowników Konfiguracja - Portator - 17.09.2010 14:32 Witaj. Możesz wyłączyć ochronę konta UAC, komunikaty nie będą wyświetlane, ale nie zmieni to statusu konta standardowego. Aby z jego poziomu móc instalować, musisz podnieść mu uprawnienia. Panel sterowania > konta użytkowników > zmień typ konta. RE: Konta użytkowników Konfiguracja - House - 17.09.2010 14:34 Standardowe zabezpieczenie. Na moją wiedzę jedynym wyjściem jest przejście na konto Administratora (które tak naprawdę nie ma jego pełnych praw). Ewentualnie - prawoklik - uruchom jako administrator - może wtedy nie będzie wolało o hasło. RE: Konta użytkowników Konfiguracja - HrabiaHodon - 17.09.2010 15:29 Administrator może nadać dowolne prawa danemu użytkownikowi - zarządzanie kontami i uprawnieniami. RE: Konta użytkowników Konfiguracja - diabelek2222 - 17.09.2010 15:41 Więc nic nie da się nic zrobić może jakiś program jest? Nie bardzo chce bratu dawać prawa Administracyjne, chyba że da się jakoś zablokować. Może być przez rejestr. - konta użytkowników - Narzędzia administracyjne - Edytuj zasady grupy - Zasady zabezpieczeń lokalnych Dzięki Edytuj zasady grupy mogę zablokować panel sterowania, ale jak brat będzie miał prawa administracyjne, to odblokuje i będzie mógł usunąć mój profil. Dlatego interesuje mnie żeby to zablokować. RE: Konfiguracja konta użytkownika - bodziulla - 17.09.2010 20:50 Hej. Wszystkie rzeczy jakie chcesz zrobić, aby na koncie standardowym można było wgrywać lub miał jakiekolwiek przywileje musisz wszystko zrobić na koncie admina (jak już powyżej wspomniał Hrabia). Odnośnie zmian w rejestrze to niestety nie ta instytucja. Jeżeli nie masz hasła na koncie admina to w trakcie o zapytanie hasła wystarczy kliknąć ok i nic nie wpisując. Pzdr |