Windows XP nie uruchamia się po instalacji Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f) +--- Wątek: Windows XP nie uruchamia się po instalacji Windows 7 (/windows-xp-nie-uruchamia-sie-po-instalacji-windows-7-9438-t) |
Windows XP nie uruchamia się po instalacji Windows 7 - DamiaX - 15.09.2010 18:55 Witam Miałem zainstalowanego Windowsa XP . Zainstalowałem Windows 7. Gdy chcę uruchomić XP wyskakuje brak pliku NTLDR Próbowałem z vistabootpro pod Windows 7 coś kombinować ale nie wiem jak tam te partycje poustawiać, i jak chciałem włączyć XP to mi wyskakiwało że brak pliku NTLDR. Co z tym mogę zrobić ? RE: Windows XP nie uruchamia sie po instalacji Windows 7 - stingear - 15.09.2010 19:39 Co do tego problemu, to radzę zrobić tak. Najpierw użyj płyty z Windows XP do naprawienia XP'ka(informacje z pliku bootowania na temat W7 zostanie wykasowana, ale system nietknięty). Jak zakończysz naprawę WinXP, zrób to samo z W7, włóż płytę z W7 i poprostu go napraw. Problem powinien zniknąć. P.S. XP ma to do siebie że czasem gubi pliki, wiec się nie dziw i nie obwiniaj o to W7, bo nie ma on z tym nic wspólnego. RE: Windows XP nie uruchamia sie po instalacji Windows 7 - DamiaX - 15.09.2010 20:06 XP naprawiałem z płyty. Ale po wpisaniu copy h:\i386\ntldr wyskakuje odmowa dostępu :/. 7 też naprawiałem i nic :/. RE: Windows XP nie uruchamia sie po instalacji Windows 7 - trefl - 15.09.2010 20:33 http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3Bpl%3B320397 RE: Windows XP nie uruchamia sie po instalacji Windows 7 - DamiaX - 16.09.2010 17:01 Nie pomogło . RE: Windows XP nie uruchamia się po instalacji Windows 7 - DamiaX - 16.09.2010 21:04 Już naprawiłem. Temat można zamknąć . RE: Windows XP nie uruchamia się po instalacji Windows 7 - DamiaX - 18.09.2010 17:13 Witam pobieramy program Easy BCD 2,0,2 I instalujemy. Klikamy zakładkę Add new Entry W zakładce Windows Type wybieramy : Windows NT/2k/XP/2k3. W name wpisujemy Microsoft Windows XP. i zaznaczamy opcję Automatically detect correct drive. A następnie Klikamy Add Entry . I gotowe po tej operacji Windows XP powinien się normalnie uruchomić . |