Automatyczna zmiana rozdzielczości - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Automatyczna zmiana rozdzielczości (/automatyczna-zmiana-rozdzielczosci-9431-t) |
Automatyczna zmiana rozdzielczości - expedict - 15.09.2010 16:27 Witam. Mam pewien problem. Instalowałem na laptopie na którym był już zainstalowany Windows 7 Home Premium x64, Windowsa XP. Po zainstalowaniu pojawił się pewien problem. Na początku - jak to przy kilku systemach jest - pojawia się menu wyboru systemów. Po wybraniu Windows 7 ładuje się i rozdzielczość jest automatycznie zmieniona na VGA (640x480). Dzieje się tak za każdym razem po ponownym uruchomieniu systemu. Gdy zmieniam rozdzielczość na taką jaka powinna być to jako zalecana jest podpisana 1366x768. Czy byłby ktoś w stanie mi choć podpowiedzieć co może być tego przyczyną bądź podsunąć jakieś rozwiązanie? Dzieje się tak dopiero od instalacji XP-ka a systemy są na osobnych partycjach więc nie "gryzą" się. Byłbym wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam. |