Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Instalacja Windows 7 - problem na samym początku.. (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Instalacja Windows 7 - problem na samym początku.. (rozwiązany) (/instalacja-windows-7-problem-na-samym-poczatku-rozwiazany-938-t)

Instalacja Windows 7 - problem na samym początku.. (rozwiązany) - Mati5800 - 10.08.2009 11:08

Witam!

Jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam problem z instalacją systemu operacyjnego Windows 7. Szukałem podobnego problemu do mojego na tym i innych forach ale nic nie znalazłem. Windowsa pobrałem w obrazie w formacie .iso, nagrałem go na płytę programem Nero. Następnie sformatowałem dysk 'C' na którym wcześniej znajdował się Windows XP. I teraz instalacja i mój problem, gdy wkładam płytkę jest wszystko Ok, gdy już wyskakuje okienko z informacją "Install Now" po kliknięciu wyskakuje komunikat "Select the driver to be installed"

Z tego wynika że mam wybrać jakiś dysk do zainstalowania początkowo myślałem że trzeba wskazać lokalizację gdzie ma być Windows, wskazałem dysk 'C' - tak też zrobiłem lecz niestety nic.. Okno dalej się pokazuje i nie mam pojęcia co muszę zrobić aby zainstalować Windowsa. Bardzo proszę użytkowników którzy wcześniej spotkali się z podobnym problemem lub wiedzą jak go rozwiązać o pomoc. Z góry bardzo dziękuję za wszystkie pomocne posty. Moje GG to 5881225. Za wszelką pomoc jeszcze raz w góry bardzo dziękuję!

Zrobiłem zdjęcie tego komunikatu i całego postępu instalacji, jak widać jestem dopiero na samym początku...
[Obrazek: 10082009144.jpg]

RE: Instalacja Windows 7 - problem na samym początku.. :( - malojd2 - 10.08.2009 11:41

Spróbuj włożyć płytkę od płyty głównej ,albo przegraj zawartość plyty cd od płyty głównej na pendrive

RE: Instalacja Windows 7 - problem na samym początku.. :( - anonimus - 10.08.2009 12:05

Też miałem taki sam problem jaki opisujesz. Musisz poszukać w internecie jakiejś lepszej wersji i jeszcze raz ściągnąć. Po nagraniu obrazu ISO sprawdź sumę kontrolną jeżeli suma z płytki będzie się zgadzać z tym co powinno być napisane na stronie z której pobierzesz to instalacja 7 powiedzie się na pewno.

RE: Instalacja Windows 7 - problem na samym początku.. :( - Mati5800 - 10.08.2009 12:25

Hm, na pendrive? Właściwie to mogę spróbować. Właśnie teraz jeszcze pobieram Windows 7 tym razem ze stronki microsoft.com. Ale jak ja mam to z pendrive zrobić? Przecież jak się komp włącza to jest bootowanie z płyty a nie pendrive??
Hm na pendrive? Tzn. mam przegrać zawartość tej oryginalnej płyty z Windowsem Home Edition i wtedy spróbować instalować? A jakieś sterowniki dysku SATA ?

RE: Instalacja Windows 7 - problem na samym początku.. :( - Skymad - 10.08.2009 12:33

To przestaw na bootowanie z pendrive Cwaniak Tylko najpierw sprawdź czy płyta to obsługuje Cwaniak

RE: Instalacja Windows 7 - problem na samym początku.. :( - lc0ne - 10.08.2009 12:35

A tutaj masz małe How-to ..Instalacja Windows 7 z pendrive'a

RE: Instalacja Windows 7 - problem na samym początku.. :( - Mati5800 - 10.08.2009 13:37

Nie mogę zrzucić W7 na pendrive wyskakuje mi błąd danych CRC

RE: Instalacja Windows 7 - problem na samym początku.. :( - lc0ne - 10.08.2009 13:41

To też dlatego masz probelmy z instalacją Windowsa z płytki Uśmiechnięty Miałeś uszkodzony obraz lub źle nagrałeś płytkę.

RE: Instalacja Windows 7 - problem na samym początku.. :( - Mati5800 - 10.08.2009 13:53

No prędzej uszkodzony obraz... Nie mam pojęcia, ściągam teraz tą wersje Windows 7 z microsoft.com. Jak się ściągnie to będę próbował instalować.
Ludzie, nie wiem naprawdę nie wiem jak mam Wam podziękować. Problem rozwiązany!! Windows się instaluje. Dla tych, którzy będą mieli w przyszłości podobny problem polecam nagrać Windows 7 na pendrive (conajmniej 4GB) i zastosować ten sposób:
http://windows7forum.pl/instalacja-windows-7-z-pendrivea-tutorial-t-190.html

Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI. Jeszcze napiszę po instalacji co i jak i myślę że problem rozwiązany. Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim tym, którzy napisali pomocnego posta w tym temacie.

[+] Temat można zamknąć problem jak najbardziej rozwiązany i wszystko jest OK. Very thanks!!