![]() |
Hp pavilion dv6-Pendrive nie działa - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Hp pavilion dv6-Pendrive nie działa (/hp-pavilion-dv6-pendrive-nie-dziala-9339-t) |
Hp pavilion dv6-Pendrive nie działa - michal20071993 - 13.09.2010 15:13 Witam. Mam taki problem ze jak podłączam pamięć przenośną (pen-drive) pod byle jaki port USB na początku działa on dobrze ale jak go wyciągnę i z powrotem włożę to zaczyna się "grzać" i później już wcale nie działa. Nie wiem co może być nie tak wszystkie inne urządzenia które podłączam pod te same wejścia działają bez żadnego problemu. Dzieje się tak z każdym urządzeniem tego typu. Jeśli ktoś potrafiłby mi pomoc proszę pisać. RE: Hp pavilion dv6-Pendrive nie działa - House - 13.09.2010 16:28 Jeśli tylko ten Pendrive sprawia takie kłopoty (inne działają normalnie), sprawdził bym w pierwszej kolejności tego Pena na innym komputerze. Pozwoli nam to wyeliminować ewentualną wadę sprzętową. Potem pomyślimy co dalej. RE: Hp pavilion dv6-Pendrive nie działa - michal20071993 - 13.09.2010 17:12 Napisałem że dzieje się tak ze wszystkimi urządzeniami tego typu.Włożyłem Pen do USB zaświecił się i było ok.Wyciągnąłem i z powrotem i już nie działa.Jednego już pen mam zepsutego takim sposobem.Na innych tez nie działa RE: Hp pavilion dv6-Pendrive nie działa - House - 13.09.2010 17:23 Cytat:Nie wiem co może być nie tak wszystkie inne urządzenia które podłączam pod te same wejścia działają bez żadnego problemu. Na początek zaktualizuj wszystkie sterowniki. Ewentualnie w menedżerze urządzeń odinstaluj kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej USB. Po ponownym włączeniu komputera każde urządzenie zainstaluje się na nowo. Dla testu także polecam sprawdzić komputer antywirusem. RE: Hp pavilion dv6-Pendrive nie działa - ihatebuffering - 13.09.2010 17:47 Aktualizacja sterowników do magistrali USB. Możesz mieć jakąś wadę fabryczną, że port USB daje za duże napięcia dla urządzeń. Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada) RE: Hp pavilion dv6-Pendrive nie działa - michal20071993 - 13.09.2010 18:38 No tak zrobię aktualizacje.Ale czy to coś pomoże jeśli wszystkie urządzenia działają pod tymi USB? Np.Drukarka,telefon itp. tylko Pen nie działają. RE: Hp pavilion dv6-Pendrive nie działa - ihatebuffering - 13.09.2010 18:42 Może inne urządzenia akceptują większe napięcia ? Lub korzystają z innego sterownika. Teraz to tylko zgaduję. Ale jeśli pendrive się przegrzewa, to jest coś nie tak. RE: Hp pavilion dv6-Pendrive nie działa - sevenfan - 15.09.2010 15:19 A używasz "zatrzymaj urządzenie", czy na żywca wyciągasz? RE: Hp pavilion dv6-Pendrive nie działa - FunkyHouse - 15.09.2010 16:37 Spróbuj Przełożyć wszystkie dane z pena na inny komputer po czym sformatuj pena i włóż go znowu do swojego komputera bez żadnych danych. Sprawdź czy znowu się będzie grzał. |