Drukarka HP LaserJet P1005 - brak komunikacji - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Drukarka HP LaserJet P1005 - brak komunikacji (/drukarka-hp-laserjet-p1005-brak-komunikacji-9331-t) |
Drukarka HP LaserJet P1005 - brak komunikacji - majsel - 13.09.2010 11:25 Zainstalowałem drukarkę P1005. Działała przez tydzień, po czym odmówiła współpracy. Przestała się komunikować i nic nie ruszało. Odłączyłem, usunąłem z panelu i od tamtej pory echo. Podczas instalacji po prostu mi jej nie wykrywa. Wykrywa ją za to i instaluje jako uniwersalną drukarkę usb. Jest widoczna w "Urządzenia i Drukarki " jako HP P1005, ale nie w dziale drukarki tylko w "nieokreślone". Jak to dziadostwo usunąć, żeby znowu można było ją normalnie zainstalować? Drukarka na innym kompie działa bezproblemowo. mam 7kę enterprise 32bit. RE: Drukarka HP LaserJet P1005 - brak komunikacji - majsel - 15.09.2010 20:43 w menedżerze pousuwałem. nic nie dało. instaluję sterowniki z tego linka co powyżej podany - tam nie opcji odinstalowania. chyba, że ktoś zna sposób na wycięcie tych sterów. jeśli instaluję sterowniki z płytki, instalacja dochodzi do "wsadź kabel usb", jak wsadzam kabel to nic się nie dzieje, więc instalka się nie kończy zainstalowaniem, tylko przerywa i nie ma co odinstaowywać. sprawdzałem już na wszystkich portach usb. ciągle to samo. instaluje się jako uniwersalna drukarka usb, potem w zakładce "nieokreślone" widnieje jako P1005 a nie w dziale "drukarki". i dupa. i koniec i ciągle to samo. za każdym razem jak podłączam kabel usb od nowa instaluje się jako uniwersalna drukarka usb i potem znowu widnieje w "nieokreślone" zamiast w "drukarki"..... kociokwiku zaraz dostanę.... RE: Drukarka HP LaserJet P1005 - brak komunikacji - mlody_d - 15.09.2010 20:55 Kolego, a tak z ciekawości to jaki długi kabel do niej masz? Mi na długim wcale nie chciała działać. RE: Drukarka HP LaserJet P1005 - brak komunikacji - majsel - 16.09.2010 20:05 (15.09.2010 20:55)mlody_d napisał(a): Kolego, a tak z ciekawości to jaki długi kabel do niej masz? Mi na długim wcale nie chciała działać. a mi działała. i to działała na dwóch różnych. kabel tu nie ma znaczenia. drukarka na XP śmiga normalnie. na tych samych kablach. |