Długi czas ładowania systemu przez tryb pracy dysku ATA - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Długi czas ładowania systemu przez tryb pracy dysku ATA (/dlugi-czas-ladowania-systemu-przez-tryb-pracy-dysku-ata-9274-t) |
Długi czas ładowania systemu przez tryb pracy dysku ATA - Fredney - 11.09.2010 11:39 Witam mam problemik z przestawieniem dysku twardego ATA ST360021A z PIO na DMA gdyż mam drugi dysk tyle , że SATA którym jest Windows 7 ultima te po po droczeniu dysku ATA system ładuje się około 20minut Sad nagrywarka jest podpięta pod ten sam kabel co dysk twardy ATA 80 żyłowy . Nagrywarka jest ustawiona na DMA a dysk niestety PIO i myślę że przez to tak długo ładuje system gdyż ata nie wyrabia lądować tak jak SATA .Prosze o pomoc Smile Po odłączeniu dysku ata Windows się ładuje szybko Smile Moja płyta główna to Gigabyte GA-P31-DS3L ramu 2gb procek dual core 2.3Ghz RE: Długi czas ładowania systemu przez tryb pracy dysku ATA - ihatebuffering - 11.09.2010 15:41 Zaktualizuj wszystkie sterowniki według tej porady: Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada) W szczególności do chipsetu oraz magistrali Sata. |