Problem z konfiguracją sieci - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Problem z konfiguracją sieci (/problem-z-konfiguracja-sieci-907-t) |
Problem z konfiguracją sieci - ZigiX - 06.08.2009 19:47 Mam duży problem z konfiguracją sieci na swoich komputerach (bez użycia rutera), jeden to zwykły PC a drugi Laptop HP compaq, na obu jest zainstalowany Win 7. problem polega na tym że gdy łączę je kablem sieciowym pokazuje mi sieć jako "sieć nierozpoznana". Konfiguracja sieci na pc wygląda następująco: Konfiguracja sieci laptopa jest automatyczna, proszę o szybką pomoc, z góry dzięki. Edit: Problem został prawie rozwiązany, jednakże gdy próbuje połączyć się z innym komputerem każe mi podać jakąś nazwę użytkownika i hasło, pytanie brzmi: skąd mam znać hasło i nazwę użytkownika, jakie to mają być hasło i login, proszę o pomoc. RE: Problem z konfiguracją sieci - Slashdub - 07.08.2009 01:15 Na pc tworzysz nowe konto uzytkownika, na ktore bedziesz sie logowal z poziomu laptopa. Potem utworzone konto przypisujesz do danych zasobow, ktore chcesz udostepnic w sieci i nastepnie wystarczy zalogowac na to konto. W przypadku laptopa postepujesz odwrotnie. RE: Problem z konfiguracją sieci - Romanek100 - 11.08.2009 16:06 Jak rozumiem łączysz dwa komputery ze sobą kablem i nic więcej. Po pierwsze kabel krosowany. Po drugie nie może być automatycznego przydzielania, bo i niby co ma Ci nadawać IP. Po trzecie w bezpośrednim łączeniu komputer komputer nie musisz wpisywać DNS. I na koniec musisz udostępnić jakiś folder na obydwu komputerach i nadać mu zezwalanie na zmianę plików. I wszystko gra. RE: Problem z konfiguracją sieci - lc0ne - 11.08.2009 19:50 Do tego jednakowa grupa robocza |