Rozwiązany Windows 7 się nie włącza: blue screen (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Windows 7 się nie włącza: blue screen (rozwiązany) (/windows-7-sie-nie-wlacza-blue-screen-rozwiazany-9046-t) Strony: 1 2 |
Windows 7 się nie włącza: blue screen (rozwiązany) - jak2 - 05.09.2010 19:53 Cześć, mam taki problem, Windows 7 się nie włącza. Szukałem na forach rozwiązania, wpisywałem takie komendy: Cytat:bootrec /fixmbr, włączałem autonaprawę, ale nie zadziałało. Dzieje się coś takiego: klik Zdjęcia z narzędzia do naprawy systemu: Proszę o szybką pomoc. RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - DamiaX - 05.09.2010 21:39 Boot do komputera z dysku instalacyjnego Windows Wybierz Napraw komputer Wybierz opcję Wiersz polecenia wpisz Bootsect.exe / NT60 SYS / force a następnie Restart RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - jak2 - 06.09.2010 14:56 Niestety nie pomogło. RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - bodziulla - 06.09.2010 15:32 Hej. Mam do Ciebie pytanie czy mam rozumieć, że nie możesz w ogóle włączyć systemu (nawet w trybie awaryjnym). Jeżeli możesz to proszę wrzuć mi pliki dmp z folderu C:\Windows\Minidump lub możesz wpisać start/ uruchom/ polecenie %SystemRoot%\MEMORY.DMP lub %SystemRoot%\Minidump. Pzdr RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - DamiaX - 06.09.2010 15:45 A system legalny ? RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - jak2 - 06.09.2010 20:11 Microsoft myśli, że tak. A komputera nie mogę wcale włączyć, po obrazku ładowania na ułamek sekundy jest blue screen, a potem restart. RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - DamiaX - 06.09.2010 20:26 To sprawdź wszystkie pod zespoły . Wyjmij jedną kość ramu i włącz kompa . Jak nie pomoże to wyjmij 2 kość ramu a włóż 1 kość ramu . U mnie też tak było :/ . Winą była przepalona kość ramu :/. RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - jak2 - 06.09.2010 20:38 Czy to może być każdy z podzespołów? Bo czytałem, że mogły mi puścić luty w dysku. Dysk jest firmy Samsung RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - DamiaX - 06.09.2010 20:42 Na dysk bym raczej nie obstawiał . Raczej sprawdź ram . A masz jakiś zastępczy dysk ? . Jak tak to wpakuj tamtego i zobacz czy system się normalnie uruchomi . RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - bodziulla - 06.09.2010 20:52 Jeżeli możesz pobierz sobie takie coś jak Hiren`s Boot link: http://www.hirensbootcd.net/download.html Gdy pobierzesz wypal sobie na płytę. Po czym po uruchomieniu włącz boota na płytę (ale powinien sam ruszyć). Gdy uruchomisz klikasz na Dos Program i tam będzie dużo programów do diagnozy kompa i nie tylko. Do dysków sprawdzisz programem HDD Regenerator w opcji HDD disk program lub podobnie a do ramu wykorzystaj narzędzie Memtest. Gdy to sprawdzisz to powinno wskazać czy masz problem z ramem i nie tylko. Jak kolega wspomniał sprawdź najpierw ram a potem dysk. Teraz pytanie czy masz stacjonarny czy laptop. Może już za wczasu zobacz wizulanie ram jak wygląda lub wyciągnij kość (jeżeli masz dwie lub więcej) i sprawdzaj uruchamianie pokolei jaką ma reakcję komp. Pzdr PS. Gdy podłączysz inny dysk to raczej system nie pójdzie ponieważ masz system wgrany na tamtym dysku. RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - jak2 - 06.09.2010 20:54 Mam też Windowsa XP i na nim wyskakuje coś takiego: Może wiesz o co w tym chodzi? Mam komputer stacjonarny, a piszę z laptopa. RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - DamiaX - 06.09.2010 20:56 To siadł jakiś z podzespołów :/. Dysk jest dobry. Więc ram pozostał. Sprawdź czy wszystko masz dobrze włożone . RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - jak2 - 06.09.2010 20:57 Czyli to nie może być ani procesor, ani karta? RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - DamiaX - 06.09.2010 20:58 Nie raczej nie. Z mojego doświadczenia wynika że nawet systemu byś nie zainstalował bo blue screen by wyskoczył :/. RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - bodziulla - 06.09.2010 21:05 Dokładam się do wypowiedzi powyżej. Procek nie, bo raczej nie uruchomiłbyś kompa, karta ma inny całkiem komunikat. Spróbuj jak powyżej napisałem wyciągnij ram i sprawdź pokolei i będzie ciut szybciej zanim program sprawdzi ram. Na XP wyraźnie wskazuje na uszkodzenie pliku, ale sprawdź jak na razie ramy fizycznie RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - jak2 - 06.09.2010 21:24 ok, jutro popołudniu będę miał czas i sprawdzę wszystko. RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - DamiaX - 06.09.2010 22:14 To jak sprawdzisz to daj znać . RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - jak2 - 07.09.2010 17:27 Ok, miałem czas i sprawdziłem. Z testu ramu wyszło coś takiego: Nie wiedziałem jak przetestować dysk. bodziulla: W katalogu C:\Windows\Minidump nic nie mam. Z poziomu Mini XP mogę przeszukiwać dysk i otwierać pliki tekstowe. I mam jeszcze pytanie, czy wiecie jak na tym Mini XP uruchomić internet? Przeglądarkę już mam. A wiecie może jeszcze jak uruchomić jakiś odtwarzacz muzyki? ;D RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - DamiaX - 07.09.2010 19:53 Co wyszło bo nic nie widzę ? RE: Windows 7 się nie włącza; blue screen - jak2 - 07.09.2010 20:01 Na dole jest napisane, że' pass complete, no errors' Czyli na mój rozum jest OK. |