Rozwiązany Ralink Wireless LAN Card - problem (Windows 7 32 bit) (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Ralink Wireless LAN Card - problem (Windows 7 32 bit) (rozwiązany) (/ralink-wireless-lan-card-problem-windows-7-32-bit-rozwiazany-897-t) |
Ralink Wireless LAN Card - problem (Windows 7 32 bit) (rozwiązany) - pawelarc - 06.08.2009 11:05 karta PCI, żadne sterowniki nie działają , na forach zero, ralink nie odpowiada na maile... pomocy!! pzdr pawelarc RE: ralink wireless lan card - problem (W7 32 bit) - lesiu1111 - 06.08.2009 12:10 jaki model karty? ja mam 2400 PCI i śmiga elegancko. RE: ralink wireless lan card - problem (W7 32 bit) - Dzejkop - 06.08.2009 13:09 Model karty i więcej szczegółów albo kosz. I czytaj przyklejone w Software. Dokładnie: Jeżeli sterowniki, programy, gry nie chcą się zainstalować - nie działają RE: ralink wireless lan card - problem (W7 32 bit) - pawelarc - 06.08.2009 17:28 (06.08.2009 13:09)kuba096 napisał(a): Model karty i więcej szczegółów albo kosz...ralink rt256x, PCI, śmiga pod XP na firmowych ralinka sterownikach, pod Ubuntu na linuksowych, 7 nie rozpoznaje karty w ogóle... na stronie ralinka sterów brak... na forach usa coś tam kombinują z podstawianiem sterów w trybie XP albo vistowych, ale to rzeźba... pzdr pawelarc btw. sorki, ale jak pisałem post, to właśnie dziecko mi się obudziło i ciągnęło do jedzenia, stąd forma skrócona p. (ale ralink na forum nie istnieje ) RE: ralink wireless lan card - problem (W7 32 bit) - Dzejkop - 06.08.2009 17:36 Uruchom w tym trybie zgodności... mi tak rt2400 zadzialało. RE: ralink wireless lan card - problem (W7 32 bit) - pawelarc - 06.08.2009 17:46 (06.08.2009 17:36)kuba096 napisał(a): Uruchom w tym trybie zgodności...nie działa, niestety na siłę chce mnie połączyć z netem przez sieciówkę Intel Pro 100 v, którą zresztą też posiadam pzdr pawelarc RE: ralink wireless lan card - problem (W7 32 bit) - Dzejkop - 06.08.2009 17:57 OjejQ. Usuń sterowniki od sieciówki (ralinka) ściągnij najnowsze (mogą być do XP) PPM na instalator Właściwości - Zgodność - Uruchom w trybie zgodności... (wybierz system z jakim działają stery). Zastosuj. Znow PPM na instalator - Uruchom jako administrator. Powinno działać.... Tak robiłeś? Edit:// Wyłącz sieciówkę Intelowską. RE: ralink wireless lan card - problem (W7 32 bit) - pawelarc - 07.08.2009 06:42 nie wyłączałem sieciówki Intela, bo to do kompa mojego 4-latka, które już śmiga dziarsko po necie... ale popróbuję, tylko najpierw po zakupy i do lekarza (życie to też obowiązki, niestety...) pzdr pawelarc (btw. ekstrahowanie sterów XP z execa w celu wykorzystania pod 7 to takie stosowanie starego monitora jako obciążnika do kwaszenia ogórków trochę jest ) p. RE: ralink wireless lan card - problem (W7 32 bit) - Dzejkop - 07.08.2009 09:27 (07.08.2009 06:42)pawelarc napisał(a): (btw. ekstrahowanie sterów XP z execa w celu wykorzystania pod 7 to takie stosowanie starego monitora jako obciążnika do kwaszenia ogórków trochę jest ) A jednak się to wykonuje. RE: ralink wireless lan card - problem (W7 32 bit) - pawelarc - 07.08.2009 17:09 (07.08.2009 09:27)kuba096 napisał(a): A jednak się to wykonuje.zrobiłem, ale nie było to takie trywialne (zresztą jak większość dziwnych problemów windowsowych, a pamiętam jeszcze winy 3.1 (i 386 też pamiętam ) - sieciówkę Intela wywaliłem na chwilę; - stare sterowniki ralinka znalazłem i zrobiłem, co trzeba (bo nowe po updatowaniu głupiały!); - inst. ralinka, konfig. połączenia, połączenie, update, update języka, instalka intela i hula!!! (to tak trochę skrótowo opisałem, ale wiadomo, o co chodzi) Pierwsze wrażenia są takie, że chodzi duuużo lepiej, niż znienawidzona przeze mnie Vista (jedyna wersja, przy której stwierdziłem, że potencjalnie lepsze jest wrogiem gorszego i szybko wróciłem do XP'ka) Dzięki kubo096 za inspirację i "psychiczne zmuszenie mnie" do poszukiwań, problem był ciężki, ale nierozwiązywalny (nigdy nie natknąłem się na nierozwiązywalny problem z winami) I taki jeszcze mały komentarz pod koniec postu: win i linuks chyba zbliżają się do siebie po mału (po malutku jedne i drugie środowiska ściągają od siebie dla naszego zadowolenia) pzdr pawelarc |