Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Najlepszy antywirus na Windows 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f)
+--- Wątek: Najlepszy antywirus na Windows 7 (/najlepszy-antywirus-na-windows-7-8914-t)

Najlepszy antywirus na Windows 7 - jojko - 01.09.2010 08:58

Jaki jest najlepszy antyvirus pod Windows 7 który uruchamia się szybko przy czym nie muli systemu. Ja używam McAfee i jestem zadowolony wykrywa szybko niepożądane pliki na kompie ale mam wrażenie że przy starcie systemu trochę spowalnia prace.

RE: Najlepszy antyvir - xardas89 - 01.09.2010 09:35

Jeśli antywir jest skuteczny, to co przeszkadza chwilowe zawieszenie systemu na początku? Jeśli chodzi o darmowe antywirusy, to najlepiej ściągnij kilka i przetestuj je.

RE: Najlepszy antywirus na Windows 7 - ihatebuffering - 01.09.2010 09:38

Spowalnia Ci przy starcie, bo na pewno masz włączony skan najważniejszych plików przy starcie systemu. Poza tym, w autostarcie miałeś baaardzo dużo programów. Pisałem Ci w innym temacie, co wyłączyć. System będzie uruchamiał się szybciej.
Jeśli masz licencję na MacAfee, to go nie zmieniaj.

RE: Najlepszy antywirus na Windows 7 - House - 01.09.2010 10:12

Moim zdaniem najlepszy jest Kasperksy, co osoba to inne zdanie na ten temat. Co do Kaspra, nie zauważyłem jeszcze, żeby mulił system.

RE: Najlepszy antywirus na Windows 7 - stingear - 02.09.2010 09:31

Najlepszym antywirusem jest Twoja rozwaga. Pozatym wszystkie są takie same, różnią się tylko interfejsem więc to już od Ciebie zależy, który wybierzesz. Koledzy polecają Ci różne, ja polecam AVAST 5. Sam korzystam, działa dobrze i nie muli komputera, łatwy w konfiguracji i przyjemny interfejs.

RE: Najlepszy antywirus na Windows 7 - LadyInBlue - 02.09.2010 10:17

(02.09.2010 09:31)stingear napisał(a):  Najlepszym antywirusem jest Twoja rozwaga. Pozatym wszystkie są takie same, różnią się tylko interfejsem więc to już od Ciebie zależy, który wybierzesz. Koledzy polecają Ci różne, ja polecam AVAST 5. Sam korzystam, działa dobrze i nie muli komputera, łatwy w konfiguracji i przyjemny interfejs.
Ja również polecam avasta 5, nie obciąża on komputera i chodzi stabilnie nawet na 2,5letnim laptopie Uśmiechnięty

RE: Najlepszy antywirus na Windows 7 - xardas89 - 02.09.2010 12:21

To ja ze swej strony polecę Avirę Free. Dobry antywirus i tak jak inne nie muli. Cwaniak

RE: Najlepszy antywirus na Windows 7 - Ola55 - 02.09.2010 15:13

Jak dla mnie najlepszy jest nod, ale sam musisz zdecydować jaki dla Ciebie jest najlepszy, bo ile ludzi tyle będzie opinij

RE: Najlepszy antywirus na Windows 7 - pankracy1991 - 02.09.2010 16:26

Wiele lat jechałem na Kasperskim i byłem zadowolony niestety na Windows 7 kaspersky gryzł się z kilkoma grami i aplikacjami. Jak narazie mam Noda i nie narzekam wykrywa wiry nic nie muli. A co do mulenia to jak się dba to i się nie muli

RE: Najlepszy antywirus na Windows 7 - JacaGT - 02.09.2010 16:57

Ja z kolei używam Nortona IS 2010. Ogólnie nie mogę powiedzieć na niego złego słowa. Aktualizuje się co kilka minut, fajnie działa skanowanie w tle (podczas dłuższej bezczynności). Interfejs jest "lekki" i prosty. Nie odczuwa się jego działania.

RE: Najlepszy antywirus na Windows 7 - Brian007 - 13.09.2010 17:16

Ja polecam BitDefender Total security... Czasem wkurza, bo neta zamula, ale przynajmniej jest bardzo skuteczny i łatwy w konfiguracji.

RE: Najlepszy antywirus na Windows 7 - gumis96 - 14.09.2010 08:09

Wg. mnie na Winde7 najlepszy jest Norton Internet Security 2010.Nie wiesza i nie muli kompa.Wykrywa dużo zagrożeń