![]() |
Rozwiązany UAC - kilka pytań (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany UAC - kilka pytań (rozwiązany) (/uac-kilka-pytan-rozwiazany-8866-t) |
UAC - kilka pytań (rozwiązany) - drugster - 30.08.2010 14:51 Jeszcze pociągnę wątek UAC ![]() 1 Wyłączyłem UAC- system powiadomił a raczej ostrzegł mnie, że teraz pracuję na pełnych prawach administratora. Trochę się zląkłem, bo nie chcę sam coś namieszać w systemie.Czy ta informacja o pełnych prawach to taka zmyłka i otrzymałem prawa pełnego administratora na papierze a prawdziwy jest ukryty w systemie? 2 Odkryłem w końcu jak uruchomić internet na koncie gościa(ikonka z tarczą Neostrady), poprzez ....wyłączenie UAC. Ale dla bezpieczeństwa wolę UAC zostawić , tylko jak wyeliminować tę blokadę( UAC żąda mojego hasła) TYLKO dla zainstalowanej aplikacji Neostrady na koncie gościa? Z góry dziękuje. RE: UAC - DamiaX - 30.08.2010 14:57 Wejdź na konto admina ![]() Kliknij na Neostradę . Zapisz nazwę użytkownika i hasła dla następujących użytkowników > dowolny użytkownik tego komputera ![]() Prawdziwy admin jest zablokowany ![]() RE: UAC - drugster - 30.08.2010 15:30 Proszę Cie tylko o rozpisanie tej porady-gdzie jest opcja zapisz nazwę użytkownika i hasła dla nast. użytkowników? Mam szukać w systemie czy Neostradzie? RE: UAC - DamiaX - 31.08.2010 09:47 Tą opcję szukasz jak włączasz Neostradę ![]() Masz screena co i jak : ![]() RE: UAC - drugster - 31.08.2010 14:51 Dzięki bardzo za pokaz graficzny. Gdybym miał takie same okna wszystko byłoby jasne ale ... dołączę screen jak to u mnie wygląda. Mam modem Combo ZTE i połączenie przez kabel Ethernet. A to okno jest całkiem inne niż u Ciebie. Nie chcę Cię zamęczać ale jakbyś wiedział co dalej. to byłbym wdzięczny ![]() [attachment=1441] RE: UAC - DamiaX - 31.08.2010 18:55 Kliknij konta ![]() A jak chcesz mieć admina na prawdę to zrób : Uruchom cmd jako admin > wpisz net user administrator \active:yes > I enter ![]() Od teraz masz prawdziwego ukrytego w systemie ADMINA ![]() RE: UAC - bodziulla - 31.08.2010 22:19 Hej. W Twoim przypadku zrobiłbym ciut inaczej nawet nie instalując Neo z płyty. Wystarczy jak w przeglądarce wpiszesz 192.168.1.1 po czym hasło admin admin. Wchodzisz na router i robisz szybką instalcję neo. Wpisujesz swoje konto/ hasło po czym wszystko zaznaczasz punkty górne i opcję NAT i masz utworzone połączenie bezpośrednie Ethernet i nie musisz się bawić w hasła ![]() ![]() Pzdr PS. Jeżeli tak zrobisz usuń Neo aplikację i połączenie z Neo jak masz, ale nie usuwaj połączenia Ethernet RE: UAC - kilka pytań - drugster - 01.09.2010 20:12 Oki, dzięki wam za porady. Temat można zamknąć. Pozdrawiam. |