![]() |
Kilka pytań odnośnie kopii zapasowej - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f) +--- Wątek: Kilka pytań odnośnie kopii zapasowej (/kilka-pytan-odnosnie-kopii-zapasowej-8834-t) |
Kilka pytań odnośnie kopii zapasowej - drugster - 29.08.2010 20:34 Mam tylko 2 pytania. 1. Czemu w żadnych tutorialach o back up system nie ma informacji ,że aby zrobić kopie całego systemu trzeba zaznaczyć -utwórz obraz systemu windows? 2. 2 razy próba, 2 płytki na śmieci -bo co to za kopia zapasowa systemu co zajmuje 400 MB? Można z niej coś odpalić? RE: Kilka pytań odnośnie kopii zapasowej - DamiaX - 29.08.2010 20:51 1,Na pewno zapomnieli to dodać ![]() 2,Polecam zrobić kopię zapasową systemu przez program Acronis True Image Home. Żadnej płyty przez niego nie uszkodzisz ![]() RE: Kilka pytań odnośnie kopii zapasowej - drugster - 30.08.2010 00:12 Dzięki. Temat do zamknięcia. RE: Kilka pytań odnośnie kopii zapasowej - Portator - 30.08.2010 06:03 Witam. Przy uruchamianiu pełnej kopii zapasowej, obraz systemu tworzony jest automatycznie. Zaznaczenie opcji utwórz obraz systemu, nie wykonuje kopii plików użytkownika. RE: Kilka pytań odnośnie kopii zapasowej - drugster - 30.08.2010 13:39 Witam. Dziękuję za wpis. Lecz u mnie to trochę dziwnie przebiega. Utworzenie obrazu systemu zajmuje u mnie więcej miejsca niż uruchomienie pełnej kopii zapasowej. Sam już nie wiem, po co jest ten obraz systemu i którą opcję wybrać. RE: Kilka pytań odnośnie kopii zapasowej - Portator - 30.08.2010 14:14 Witaj. Obraz jest po to, aby można przywrócić system, jego ustawienia, katalogi i pliki systemowe, Pełna kopia dodatkowo zawiera pliki użytkownika ( które możesz sam wybrać ). Jeżeli własne foldery i pliki kopiujesz na zewnętrzny nośnik - zrób obraz Jeżeli własne katalogi nie są kopiowane przez Ciebie - zrób pełną kopię. |