Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Dziwnie zachowująca się karta dźwiękowa VIA HD - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Dziwnie zachowująca się karta dźwiękowa VIA HD (/dziwnie-zachowujaca-sie-karta-dzwiekowa-via-hd-8817-t)

Dziwnie zachowująca się karta dźwiękowa VIA HD - marsmi - 29.08.2010 10:11

Witam
Mam dziwny problem z dźwiękiem na swoim Win 7 64 bit.
Karta dźwiękowa VIA HD zintegrowana z płytą Foxconn A74ML-K 3.0 do niej podłączone głośniki Logitech X-350.
Zaraz po włączeniu komputera działa wszystko OK, niestety po jakimś czasie przestają mi działać tylne głośniki. Wtedy muszę włączyć VIA HD Audio Deck przełączyć się w nim na chwilę na 4 głośniki, potem na docelowe 6 i mogę już włączać film z dźwiękiem 5,1. Niestety po wyłączeniu odtwarzacza i ponownym włączeniu go bardzo często muszę zacząć całą zabawę od początku.
Niby działa ale jest to strasznie upierdliwe. Może ktoś ma jakiś pomysł co można z tym zrobić?

Pozdrawiam

RE: Dziwnie zachowująca się karta dźwiękowa VIA HD - House - 31.08.2010 08:46

Na wstępie doradzam aktualizację sterowników. Co do aktualizacji sterowników to polecam zaznajomienie się z wątkiem Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada). Lub oczywiście, pobierz te dostępne na stronie producenta.

RE: Dziwnie zachowująca się karta dźwiękowa VIA HD - marsmi - 06.09.2010 23:40

Sterowniki są już najnowsze, niestety nic to nie daje

RE: Dziwnie zachowująca się karta dźwiękowa VIA HD - vviktorek - 01.04.2011 09:39

Witam, mam ten sam problem ktoś może coś na to poradził? dodatkowo jak włączam jakaś grę głośniki jak zaczarowane.. z zestawu 5.1 gra tylko przód!

RE: Dziwnie zachowująca się karta dźwiękowa VIA HD - Idas - 01.04.2011 12:40

przyłączam się Uśmiechnięty