![]() |
Rozwiązany Aktualizacja sterownika - Karta wirtualn. miniportu Wi-Fi (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Rozwiązany Aktualizacja sterownika - Karta wirtualn. miniportu Wi-Fi (rozwiązany) (/aktualizacja-sterownika-karta-wirtualn-miniportu-wi-fi-rozwiazany-8812-t) |
Aktualizacja sterownika - Karta wirtualn. miniportu Wi-Fi (rozwiązany) - benyn - 29.08.2010 08:52 Witam, mam pytanie, gdyż, ostatnio wchodzę w "Menadżer urządzeń", następnie klikam w "Karty Sieciowe" i mam do wyboru tam: 1)Broadcom Netlink Gigabit Ethernet 2)Intel® WiFi Link 5100 AGN 3) i właśnie "Karta wirtualnego miniportu WiFi firmy Microsoft", klikam prawym przyciskiem i wybieram: Aktualizuj oprogramowanie sterownika. Następnie wybieram: Wyszukaj automatycznie zaktualizowane oprogramowanie sterownika i wyskakuje mi komunikat, który dodałem w załączniku. Jak uważacie: zainstalować, czy lepiej odpuścić, jak jakieś nie znane?? I do czego służy ta wirtualna karta sieciowa ? RE: Aktualizacja sterownika - Karta wirtualn. miniportu Wi-Fi - House - 31.08.2010 08:33 1. Zwykła karta sieciowa (na wtyk RJ45) 2. Karta WI-Fi 3. Cytat:Bez większego rozgłosu w systemie Windows 7 osadzona została technologia, nad którą Microsoft pracował w ramach Microsoft Research od kilku lat. Nosi ona nazwę VirtualWiFi i umożliwia podłączenie do wielu sieci bezprzewodowych jednocześnie z poziomu tylko jednej karty sieciowej. Jak to działa? W oparciu o technologię wirtualizacji i jej metody zarządzania dostępem do sprzętu dzięki VirtualWiFi teoretycznie możliwe jest utworzenie wielu wirtualnych kart sieciowych. Teoretycznie, bo w systemie Windows 7 implementacja VirtualWiFi pozwala tylko na jedną dodatkową, wirtualną kartę. Jest ona oznaczona jako Microsoft Virtual WiFi Miniport, a jej życie ograniczone jest życiem karty fizycznej - z chwilą jej wyłączenia wirtualna karta znika z systemu.Do pkt. 3 nie musisz aktualizować sterowników. Są na pewno aktualne. RE: Aktualizacja sterownika - Karta wirtualn. miniportu Wi-Fi - benyn - 01.09.2010 13:27 Dziękuje bardzo za odpowiedź. Zasłużone "Pomógł" ode Mnie. |