BlueScreen - ntfs.sys - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: BlueScreen - ntfs.sys (/bluescreen-ntfs-sys-8796-t) |
BlueScreen - ntfs.sys - szczepan100 - 28.08.2010 13:05 Witam. Wczoraj zainstalowałem Win 7 Ultimate x64 i zaczeły się problemy. Podczas ładowania systemu pokazje się bluescreen z bledem ntfs.sys. Dopiero gdzies za 6 razem sie wlaczy. Czasami tez wyskakuje ot tak sobie gdy cos robie na kompie. Przeskanowalem dysk HD Tune i wszystko w porzadku. Wczesniej mialem XP i nie mialem ani razu tego bledu, dopiero od wczoraj gdy zainstalowalem 7. RE: BlueScreen - ntfs.sys - BlueScreen - 29.06.2011 10:45 Może masz jakieś wirusy zrób skan kompa najlepiej avastem 6 a jak nie pomoże to spróbuj reinstall.Ja też mam ten problem,ale mi się pojawiło tylko raz a później już się nie pojawiało. RE: BlueScreen - ntfs.sys - thermalfake - 29.06.2011 11:03 HD Tunem bym się do końca nie podpierał. Zrób diagnostykę hdd i wrzuć na forum to będzie można powiedzieć coś więcej. Pobierz sobie hirens boot cd v13.x. Na nim gdy odpalisz mini XP jest narzędzie victoria ( odpal ikonkę hbcd tools). Wykonaj odczyt ze smart-a i dokładny test powierzchni. Zrób print screena, otwórz infranview wklej zdjęcie i wrzuć gdzieś na hdd. HD Tune nie pokaż dokładnie wszystkich informacji. Spróbuj podmienić kabel sygnałowy z dyssku i sprawdź jakie napięcie jest do niego podawane. Napisz też jaką masz dokładnie konfiguracje sprzętową. Być może sterownik kontrolera z Win 7 x64 nie radzi sobie poprawnie. Wirusy sobie odpuść bo nie mają związku z problemem. |