Po wybraniu załącznika poczta się blokuje - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Po wybraniu załącznika poczta się blokuje (/po-wybraniu-zalacznika-poczta-sie-blokuje-8788-t) |
Po wybraniu załącznika poczta się blokuje - Kobretti - 27.08.2010 23:58 Mam dość nietypowy problem! Swoje konto pocztowe mam ustawione na onecie. Z tej pozycji tzw przez webmail korzystam z tego konta.Wszystkie wiadomości pocztowe z wielkimi załącznikami przychodzą normalnie. Inaczej jest z pocztą wychodzącą. Sam list w formie tylko tekstu wysyłany jest prawidłowo ale już po wybraniu załącznika poczta się blokuje. Można dołączyć jedynie załącznik o niewielkich rozmiarach do kilkunastu kb. Większe załączniki ale mieszczące się w limicie konta nie majż szans na wysłanie. Zauważyłem także, że przy takich większych załącznikach nie można zapisać projektu listu. Inaczej ma się sprawa kiedy wysyłam pocztę z dużymi załącznikami ale wcześniej taki list otrzymałem tą samą drogą. Podejrzewam, że gdzieś mam złe ustawienia systemu ale sam nie wiem gdzie. RE: Po wybraniu załącznika poczta się blokuje - ihatebuffering - 28.08.2010 09:04 To nie wygląda na problem systemu, tylko twojego konta na onecie. Zadam tylko jedne pytanie, czy wysyłanie plików na inne serwery/poczty itp jest możliwe? Dla testu np wejdź na stronę: http://www.megaupload.com Spróbuj wysłać na ich serwer jakiś większy plik (kilka mega no). Jeśli nie będziesz mógł wysyłać większych plików na żadne serwery plików, to będzie oznaczać problem u Ciebie, a nie na onecie. Na razie poradzę tylko tyle: - przeskanuj całego kompa antywirusem - zaktualizuj przeglądarkę lub spróbuj na innej - sprawdź czy antywirus/firewall/zapora systemowa Ci nie blokuje wysyłania większych plików (najłatwiej to zrobić, poprzez wyłączenie ochrony anty, na czas uploadu) Czekam na odpowiedzi. RE: Po wybraniu załącznika poczta się blokuje - Kobretti - 28.08.2010 22:45 (28.08.2010 09:04)ihatebuffering napisał(a): To nie wygląda na problem systemu, tylko twojego konta na onecie. Zadam tylko jedne pytanie, czy wysyłanie plików na inne serwery/poczty itp jest możliwe? Dla testu np wejdź na stronę: Dziękuję za zainteresowanie moim problelem. Jestem jednak przekonany, że wina leży po stronie mojego sprzętu a to dlatego, żę inny komputer korzystający z mojego łącza internetowego ale z systemem Win XP poczę z mojego konta Webmail na Onecie wysyła bez problemu a także brak jest takich problemów analigicznie przy wysyłaniu poczty z innego komputera z systemem Win 7 ale innego łącza. Ponadto problem ten jest niezależnie od programu antywirusowego (Norton IS 2010)- niezalęznie czy jest on zainstalowany czy go w ogóle brak. Przywracałem system do stanu fabrycznego i nadal dzsieje się to samo - z aktualizacjami i bez nich. Oczekuję więc dalszego zainteresowania tym ciekawym zjawiskiem...Pozdrawiam! (28.08.2010 09:04)ihatebuffering napisał(a): To nie wygląda na problem systemu, tylko twojego konta na onecie. Zadam tylko jedne pytanie, czy wysyłanie plików na inne serwery/poczty itp jest możliwe? Dla testu np wejdź na stronę: Dziękuję za zainteresowanie moim problelem. Wysyłanie na inne serwery także nie jest możliwe. Jestem jednak przekonany, że wina leży po stronie mojego sprzętu a to dlatego, żę inny komputer korzystający z mojego łącza internetowego ale z systemem Win XP poczę z mojego konta Webmail na Onecie wysyła bez problemu a także brak jest takich problemów analigicznie przy wysyłaniu poczty z innego komputera z systemem Win 7 ale innego łącza. Ponadto problem ten jest niezależnie od programu antywirusowego (Norton IS 2010)- niezalęznie czy jest on zainstalowany czy go w ogóle brak. Przywracałem system do stanu fabrycznego i nadal dzsieje się to samo - z aktualizacjami i bez nich. Oczekuję więc dalszego zainteresowania tym ciekawym zjawiskiem...Pozdrawiam! |