![]() |
Problem z internetem - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Problem z internetem (/problem-z-internetem-878-t) |
Problem z internetem - Mac Abra - 04.08.2009 12:00 Mam dziwny problem z internetem, którego wczesniej nie bylo. Gdy uruchamiam kompa jest połączenie ale nie ma neta i zeby miec go spowrotem musze w konfiguracji karty sieciowej ustawic recznie adresy ip bramy dnsa. A potem wlaczyc rozwiazywanie problemow z siecią, ktore wlacza mi spowrotem adresy z DHCP i wtedy juz internet dziala. I tak jest za kazdym razem :/ RE: Problem z internetem - Skymad - 04.08.2009 12:01 Dostawca internetu to... ? RE: Problem z internetem (rozwiązany) - Mac Abra - 04.08.2009 12:59 Neozdrada 512 kb/s ,ale i tak jest rozdzielany przez router D-link g604-t zrobilem przywracanie systemu sprzed kilku dni i pomoglo, ale dalej nie wiem co bylo tego przyczyną i czy sie to nie powtorzy RE: Problem z internetem - rysio_pysio - 19.08.2009 11:04 Cytat:I tak jest za kazdym razem :/Stwórz i wrzuć do autostartu skrypcik w baczu który zautomatyzuje to, po co sie tak katować masz. RE: Problem z internetem - Chamelleon - 19.08.2009 15:28 Albo poprostu ustaw na routerze przypisywanie stałego adresu IP przez DHCP.Routery z reguły mają opcję przypisywania adresu IP z danego zakresu,za to jeżeli ustawisz na routerze adres IP przypisywany do MAC'a karty sieciowej to też powinno rozwiązać problem. RE: Problem z internetem - Skymad - 19.08.2009 15:52 Ekhem, czy mi się zdaje, czy problem jest rozwiązany? Cytat:zrobilem przywracanie systemu sprzed kilku dni i pomoglo, ale dalej nie wiem co bylo tego przyczyną i czy sie to nie powtorzy RE: Problem z internetem - Chamelleon - 19.08.2009 16:07 Fakt nie zauważyłem ale może komuś się na przyszłość przydadzą obie powyższe porady. |