![]() |
Nagrywarka nie czyta płyt DVD - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Nagrywarka nie czyta płyt DVD (/nagrywarka-nie-czyta-plyt-dvd-8775-t) |
Nagrywarka nie czyta płyt DVD - big93 - 27.08.2010 19:43 Zacznę od tego, ze gdy miałem Windowsa XP to nagrywarka nagrywała wszystkie płyty bez problemu. Zaczęło się wszystko od kiedy mam Windows 7. Połowę czystych płyt dvd w ogóle mi nie chce czytać napęd. Połowa z tych płyt, które czyta napęd to podczas nagrywanie obojętnie czegoś nagrywanie zatrzymuje się na 1% i tak wiele minut sobie stoi aż w końcu przerwę to nagrywanie w efekcie czego psuje się płyta i tylko może 1 na 4 kupione płyty dvd bez problemów się nagra. Proszę o jakąś radę gdyż nie chce mi się wracać do Windowsa XP jedynie z powodu nagrywarki gdyż wizualnie i funkcjonalnością o wiele bardziej do gustu przypadł mi Windows 7. Pozdrawiam i czekam na jakieś rady. RE: Nagrywarka nie czyta płyt DVD - ihatebuffering - 27.08.2010 21:20 Najpierw spróbuj zaktualizować sterowniki Drivermaxem, porada: Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada) Potem spróbuj zmienić soft którym nagrywasz płyty. Podaj nam model nagrywarki, może jest nowy firmware dla twojej nagrywarki. RE: Nagrywarka nie czyta płyt DVD - big93 - 27.08.2010 22:24 Ihatebuffering, zainstalowalem ten program ale nie znalazł żadnych sterowników do nagrywarki. Model mojej nagrywarki to : Samsung SH-S202J ATA. Jeśli chodzi o soft do nagrywania płyty to jest to najnowsze nero ale to akurat chyba o niczym nie mówi gdyż po prostu wchodząc w mój komputer, komputer nie informuje o tym, że w napędzie jest pusta płyta. Wkładam za chwile jakieś nagrane już wcześniej płytki i wszystko jest OK. |