![]() |
Problem z mikrofonem - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Problem z mikrofonem (/problem-z-mikrofonem-8706-t) |
Problem z mikrofonem - besteki - 25.08.2010 18:11 Witam, Problem jest następujący. Po instalacji systemu instalator sam automatycznie zainstalował urządzenie od dźwięku. Urządzeniem tym jest "urządzenie zgodne ze standardem HD Audio". Niestety problem tkwi w tym iż po podłączeniu mikrofonu wyświetla mi komunikat "brak zainstalowanego urządzenia audio". Z pewnością chodzi o kartę dźwiękowa, która jest zintegrowana z płytą. Aby uprzedzić wasze pytania od razu wstawiam nazwę płyty głównej: intel desktop board d946gzab Co może być problemem? Jakich sterowników potrzebuję? RE: Problem z mikrofonem - dyzio2 - 25.08.2010 19:44 Może to głupie pytanie ale,czy zainstalowałeś sterowniki dodane do płyty gł. Gdyby coś to audio masz >>> Klik RE: Problem z mikrofonem - stingear - 25.08.2010 19:55 Jaką masz kartę dźwiękową? Jeżeli to Realtec HD Audio, to pobierz sterowniki z tond: KLIK. Rozpakuj zawartość na pulpit, wejdź w Panel sterowania -> Menadżer urządzeń i znajdź swoje urządzenie audio. PPM na urządzenie Audio i "Aktualizuj sterownik". Następnie w kreatorze wybierz, że sam wskażesz lokalizację sterownika i wskaż wypakowany na pulpicie folder ze sterownikiem, który Ci wysłałem. Po instalacji wszystko powinna działać normalnie. RE: Problem z mikrofonem - besteki - 25.08.2010 20:16 Sterowniki od płyty głównej zostały zainstalowane. Lecz nie mam pojęcia dlaczego ale nie zainstalowało tej karty dźwiękowej. stingear - Karta dźwiękowa to Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Mogę dodać że instalowałem sterowniki od dźwięku z płyty i po wykonaniu tej czynności mikrofon miałem do dyspozycji lecz dźwięk był zniekształcony w taki sposób iż nie szło nawet rozpoznać muzyki którą gra. Musiałem przywracać system aby odzyskać dźwięk. RE: Problem z mikrofonem - besteki - 26.08.2010 21:02 Coś słabo z tą pomocą... |