Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z mikrofonem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Problem z mikrofonem (/problem-z-mikrofonem-8706-t)

Problem z mikrofonem - besteki - 25.08.2010 18:11

Witam,

Problem jest następujący. Po instalacji systemu instalator sam automatycznie zainstalował urządzenie od dźwięku. Urządzeniem tym jest "urządzenie zgodne ze standardem HD Audio". Niestety problem tkwi w tym iż po podłączeniu mikrofonu wyświetla mi komunikat "brak zainstalowanego urządzenia audio". Z pewnością chodzi o kartę dźwiękowa, która jest zintegrowana z płytą.

Aby uprzedzić wasze pytania od razu wstawiam nazwę płyty głównej:

intel desktop board d946gzab

Co może być problemem? Jakich sterowników potrzebuję?

RE: Problem z mikrofonem - dyzio2 - 25.08.2010 19:44

Może to głupie pytanie ale,czy zainstalowałeś sterowniki dodane do płyty gł.
Gdyby coś to audio masz >>> Klik

RE: Problem z mikrofonem - stingear - 25.08.2010 19:55

Jaką masz kartę dźwiękową? Jeżeli to Realtec HD Audio, to pobierz sterowniki z tond: KLIK. Rozpakuj zawartość na pulpit, wejdź w Panel sterowania -> Menadżer urządzeń i znajdź swoje urządzenie audio. PPM na urządzenie Audio i "Aktualizuj sterownik". Następnie w kreatorze wybierz, że sam wskażesz lokalizację sterownika i wskaż wypakowany na pulpicie folder ze sterownikiem, który Ci wysłałem. Po instalacji wszystko powinna działać normalnie.

RE: Problem z mikrofonem - besteki - 25.08.2010 20:16

Sterowniki od płyty głównej zostały zainstalowane. Lecz nie mam pojęcia dlaczego ale nie zainstalowało tej karty dźwiękowej.

stingear - Karta dźwiękowa to Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio

Mogę dodać że instalowałem sterowniki od dźwięku z płyty i po wykonaniu tej czynności mikrofon miałem do dyspozycji lecz dźwięk był zniekształcony w taki sposób iż nie szło nawet rozpoznać muzyki którą gra. Musiałem przywracać system aby odzyskać dźwięk.

RE: Problem z mikrofonem - besteki - 26.08.2010 21:02

Coś słabo z tą pomocą...