![]() |
Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników (/wylaczenie-automatycznej-instalacji-sterownikow-8688-t) |
Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników - Artr - 25.08.2010 08:30 Witam! Zajmuje się "grzebaniem" w telefonach. Softy, simlocki i takie tam. Mam zainstalowane sterowniki USB wydane przez Sony Ericssona. Niestety, przy niektórych operacjach system sam instaluje swoje sterowniki i telefon się... włącza. Jak przy transmisji plików. Grozi to rozwaleniem telefonu, więc wolałbym jakoś tego uniknąć. Więc pytanie jak w temacie: Jak wyłączyć automatyczną instalację sterowników? Nie mówię o tym żeby nie instalowało przez Windows Update, tylko ogólnie nic nie instalowało. Pozdrawiam. RE: Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników - stingear - 25.08.2010 08:44 START -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane ustawienia systemu -> Sprzęt -> Ustawienia instalacji urządzeń RE: Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników - Artr - 25.08.2010 09:15 I właśnie opcje o tym, żeby nic nie pobierało z Windows Update mam zaznaczoną. Aczkolwiek, jeżeli podłącze telefon przez kabel USB do komputera i tak są instalowane automatycznie sterowniki. Tego chcę się pozbyć RE: Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników - ihatebuffering - 25.08.2010 14:40 W menu start wpisz, msconfig, zakładka usługi i odznacz tam Instal Driver Table Manager. Napisz czy to pomogło, bo jest jeszcze jakaś usługa (nie pamiętam teraz dokładnie jaka), która za to odpowiada. Potem wpisz jeszcze services.msc i znajdź usługę o nazwie Windows Driver Foundation, kliknij PPM, zatrzymaj. Wtedy podłącz jakiś telefon. RE: Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników - Artr - 26.08.2010 11:04 Jaki jest polski odpowiednik "Instal Driver Table Manager"? Instalotor modułów systemu Windows? RE: Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników - ihatebuffering - 26.08.2010 11:11 Dokładnie nie wiem, u mnie ta usługa jest po angielsku... RE: Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników - yaroz - 19.09.2010 21:48 (26.08.2010 11:04)Artr napisał(a): Jaki jest polski odpowiednik "Instal Driver Table Manager"? Instalotor modułów systemu Windows? To jest dokładnie to. Mi wyłączenie tego pomogło, z tym że u mnie nie widział sterowników realteka po każdym uruchomieniu komputera win7 instalował je na nowo, a sterowniki miałem zainstalowane. RE: Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników - yaroz - 25.09.2010 08:24 (19.09.2010 21:48)yaroz napisał(a):(26.08.2010 11:04)Artr napisał(a): Jaki jest polski odpowiednik "Instal Driver Table Manager"? Instalotor modułów systemu Windows? Niestety na długo to nie pomogło, w dalszym ciągu po uruchomieniu instalują mi się sterowniki od karty dźwiękowej (choć mam je zainstalowane) i muszę przydzielać wyjście na głośnik przedni w menadżerze Reaktek hd audio. RE: Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników - ihatebuffering - 25.09.2010 18:45 Ponieważ usługa startuje automatycznie lub ręcznie. Musisz wejść do usług, znaleźć ją na liście kliknąć PPM, właściwości i ustawić tryb uruchamiania na Wyłączony. Ale to pewnie problem sterowników. Załóż oddzielny wątek o tym. RE: Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników - bartosz93 - 12.06.2012 11:00 I problem dalej nierozwiązany. Mam to samo, wiem co trzeba zrobić, ale niestety nie mam usługi Install Driver Table Manager. Pewnie jest po polsku, ale nie wiem jak się nazywa.. Pomóżcie ![]() RE: Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników - thermalfake - 15.06.2012 14:50 Windows 7 Manager -> Service Manager -> szukaj po command line "C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe" Prawdopodobnie nie masz takiej zarejestrowanej usługi. RE: Wyłączenie automatycznej instalacji sterowników - bartosz93 - 18.06.2012 12:39 Poradziłem sobie poniekąd już, bo usunąłem poprzez wejście przez Live CD Ubuntu sterowniki standardowe od dźwięku. Teraz problem nieco zmalał. Z tym, że teraz gdy uruchomię komputer to instalują się na nowo sterowniki od Realtek (wersja 2.69) i muszę co chwilę konfigurować ustawienia dźwięku, we wszystkich aplikacjach do których używam mikrofon i głośniki.. np. Skype. Posiadam procesor AMD Athlon więc linia do Intela nie pomaga, jakieś inne propozycje? ![]() |