Bluetooth na USB i uruchamianie niechcianych aplikacji - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Bluetooth na USB i uruchamianie niechcianych aplikacji (/bluetooth-na-usb-i-uruchamianie-niechcianych-aplikacji-8645-t) |
Bluetooth na USB i uruchamianie niechcianych aplikacji - janekhamek - 23.08.2010 18:51 Mam w kompie bluetooth na USB i łączę się z netem poprzez modem bluetooth w palmtopie. I jak chcę uruchomić aplikację zainstalowanego wcześniej bluetootha to włącza mi się ... skype... Raczej nie to miał system wykonać. Jakieś pomysły na fix? RE: Bluetooth na USB i uruchamianie niechcianych aplikacji - House - 23.08.2010 18:56 Prawy przycisk myszy na ikonkę, którą odpalasz(Bluetooth). Element docelowy (w folderze w którym zainstalowałeś BT skopiuj ścieżkę .exe do danej aplikacji i podmieć w pozycji element docelowy. Chyba, że nie o to chodzi. W takim przypadku opisz problem dokładniej i zapodaj screena. RE: Bluetooth na USB i uruchamianie niechcianych aplikacji - janekhamek - 23.08.2010 20:18 (23.08.2010 18:56)House napisał(a): Prawy przycisk myszy na ikonkę, którą odpalasz(Bluetooth). Element docelowy (w folderze w którym zainstalowałeś BT skopiuj ścieżkę .exe do danej aplikacji i podmieć w pozycji element docelowy. Chyba, że nie o to chodzi. W takim przypadku opisz problem dokładniej i zapodaj screena. nie chce mi się za bardzo screnów robić ale chodzi o to że odpalam aplikację, którą wcześniej zainstalowałem. Jest to aplikacja BlueSoleil, firmy IVT Corporation, obsługująca bluetooth usb, który wkładam do kompa. Włączam ją, aby otworzył mi się owy program obsługujący połączenia bluetooth a tu włącza się ... skype. Ni stąd ni zawąd. To tak jakbyś miał ikonkę firefoxa i włączasz ją a tu włącza się windows media player... RE: Bluetooth na USB i uruchamianie niechcianych aplikacji - House - 23.08.2010 20:39 No to ja Ci napisałem co masz zrobić. Ponownie wpisać ścieżkę docelową. RE: Bluetooth na USB i uruchamianie niechcianych aplikacji - janekhamek - 23.08.2010 21:49 rozumiem ale nie chodzi o ścieżkę docelową elementu w pasku menu tylko o tę, uruchamianą w docelowym folderze, czyli jak wchodzę na C:/Program Files/IVT/BlueSoleil i uruchamiam aplikację .exe to wtedy urachamia mi się ten skype. Tam nie można przecież zmienić ścieżki bo ... się nie da. RE: Bluetooth na USB i uruchamianie niechcianych aplikacji - darek66 - 24.03.2011 12:58 Włącz BlueSoleil w zakładce Narzędzia>>opcje odznacz "obsługa komunikatorów internetowych VoIP". |