Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak możliwości otwierania odnośników w outlooku - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Brak możliwości otwierania odnośników w outlooku (/brak-mozliwosci-otwierania-odnosnikow-w-outlooku-8614-t)

Brak możliwości otwierania odnośników w outlooku - dunska3 - 22.08.2010 19:09

Witam wszystkich
Mam taki problem-mianowicie jeśli chcę otworzyć jakiś odnośnik z poczty w outloku otrzymuję komunikat:
Operacja została anulowana z powodu ograniczeń nałożonych na ten komputer. Skontaktuj się z administratorem systemu
Niczego nie zmieniałem i z dnia na dzień taka niespodzianka.Jestem zalogowany jako administrator więc pewnie nie chodzi o uprawnienia.
Pomóżcie proszę.

RE: Brak możliwości otwierania odnosników w outloku. - House - 22.08.2010 19:14

Uruchom outlooka jako administrator. Prawoklik - uruchom jako administrator.

RE: Brak możliwości otwierania odnosników w outloku. - dunska3 - 22.08.2010 20:34

(22.08.2010 19:14)House napisał(a):  Uruchom outlooka jako administrator. Prawoklik - uruchom jako administrator.

Jestem zalogowany jako administrator,zmieniłem we outlooku-właściwościach\zgodność "uruchom ten program jako administrator" lecz nie pomogło.Twoja porada prawoklik nie zabardzo kumam.

RE: Brak możliwości otwierania odnośników w outlooku - ihatebuffering - 23.08.2010 08:31

Jakiego masz antywirusa ? Może to on zablokował dostęp do otwierania odnośników. Dodaj program do bezpiecznych/zaufanych programów.

RE: Brak możliwości otwierania odnośników w outlooku - HrabiaHodon - 23.08.2010 08:48

[urln=http://www.outlook.pl/problem-z-otwieraniem-odnosnikow-w-Microsoft-Outlook-2003-2007/305]Klik..[/urln]

RE: Brak możliwości otwierania odnośników w outlooku - dunska3 - 23.08.2010 09:22

(23.08.2010 08:31)ihatebuffering napisał(a):  Jakiego masz antywirusa ? Może to on zablokował dostęp do otwierania odnośników. Dodaj program do bezpiecznych/zaufanych programów.

Posiadam noda 32 i przeglądałem cały panel NODA niema takiej funkcji.

RE: Brak możliwości otwierania odnośników w outlooku - PiotrXxx - 24.08.2010 20:40

Jaką masz wersję Outlooka. W ustawieniach w 2007 i 2010 (we wcześniejszych raczej też) są ustawienia zabezpieczeń- tam może być coś pomieszane. Poza tym sprawdź w opcjach bezpieczeństwa systemu jak Outlook jest traktowany przez funkcję DEP [zapobieganie wykonywaniu danych] w zaawansowanych ustawieniach OSa. Jeszcze pytanko: "odnośnik"- masz na myśli link czy załącznik?. Jeśli link to może być coś jeszcze z Centrum Zaufania w Outlook lub w opcjach internetowych IE. Poza tym czasem mogą powodować to dodatki (plug-in'y) w Outlook'u [ewentualnie dodatki do przeglądarki].

RE: Brak możliwości otwierania odnośników w outlooku - www.msc.wroc.pl - 14.05.2011 18:38

Oto rozwiązanie problemu

Microsoft Outlook od wersji 2000 Service Pack 2 ze względów bezpieczeństwa nie pozwala na przetwarzanie niektórych typów załączników. Są to załączniki uznane za potencjalnie niebezpieczne, mogące zawierać wirusa lub wyrządzić szkody w systemie.

Niebezpieczny załącznik nie może zostać ani otwarty ani zapisany na dysku, zostaje również usunięty przy próbie przesłania wiadomości dalej. Praktycznie nie ma więc możliwości na odczytanie takiego załącznika w programie Outlook. CodeTwo Attach Unblocker pozwoli Ci na większą kontrolę i odczytanie wybranych zablokowanych załączników.

Pobierz DARMOWY CodeTwo Attach Unblocker i sam decyduj, które załączniki są dla Ciebie bezpieczne