![]() |
Rozwiązany Kolor zaznaczenia - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Multimedia i dodatki (/multimedia-i-dodatki-7-f) +---- Dział: Kompozycje (/kompozycje-33-f) +---- Wątek: Rozwiązany Kolor zaznaczenia (/kolor-zaznaczenia-8610-t) |
Kolor zaznaczenia - ralfiq - 22.08.2010 16:19 Witam Pytanie, może i się powtarzające, ale nie znalazłem dokładnie tego o co mi chodzi ^^, a mianowicie jak zmienić kolor zaznaczenia >LINK< z tego błękitnego na np. czarny, czy jakikolwiek inny? Zmiana hilight i menuhilight w rejestrze, zmienia tylko ramkę zaznaczenia na pulpicie a mi chodzi o zaznaczanie folderów, skrótów, ikon w menu start etc. Jeżeli było i się powtarzam to przepraszam i proszę o nakierowanie na konkretny wątek ![]() RE: Kolor zaznaczenia - yaho71 - 22.08.2010 17:21 Panel sterowania\Wygląd i personalizacja\Personalizacja\Kolor i wygląd okien i zaawansowane ustawienia wyglądu. Tam możesz sobie wybrać jakie kolory chcesz RE: Kolor zaznaczenia - ralfiq - 22.08.2010 18:53 No jakby to było takie proste... ustawienia stamtąd zmieniają kolory, ale tylko w wypadku podstawowej kompozycji... i przy wyłączonym aero >LINK< <- zaznaczenie tekstu - ok, jest czarne, ale mi chodzi o to zaznaczanie ikon, pokazane po lewej stronie, w menu start. RE: Kolor zaznaczenia - dziki314 - 22.08.2010 19:20 Za taki stan rzeczy odpowiada odpowiedni Themes a wygląda to tak ![]() żeby mieć taki efekt to edytujesz takie wszystkie pliki w danym Themie ![]() programem Restorator 2007 . RE: Kolor zaznaczenia - ralfiq - 22.08.2010 19:40 Hmmm. No to już jest coś, tylko jak tego programu używać? Mam ustawiony domyślny windowsowy theme ze zmienionymi tylko tapetą, przezroczystością i wygaszaczem - w takim wypadku co powinienem edytować i gdzie to się domyślnie znajduje? ![]() RE: Kolor zaznaczenia - dziki314 - 22.08.2010 19:46 Daj mi namiar na PW , GG lub AQQ za dużo pisania jest. ![]() |