Rozwiązany Nieprawidłowe znaki podczas pisania (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Nieprawidłowe znaki podczas pisania (rozwiązany) (/nieprawidlowe-znaki-podczas-pisania-rozwiazany-8567-t) |
Nieprawidłowe znaki podczas pisania (rozwiązany) - jacekp - 20.08.2010 15:37 Nie wiedziałem gdzie ten temat podać i dałem tutaj. Nie chcą działać czcionki polskie. Windows 7 jest w wersji angielskiej. ALT nie zmienia czcionek. W ogóle @ pojawia się po naciśnięciu klawisza " ' Z zamiast Y itp... Jak to zmienić? RE: Klawiatura zle dziala - ihatebuffering - 20.08.2010 16:25 Jaki masz w ogóle system? Na zmianę literek y/z jest łatwy sposób. Przytrzymaj lewy CTRL i kliknij lewy Shift. A system możesz spolszczyć, ale najpierw powiedz czy to Win 7, czy inny? RE: Nieprawidłowe znaki podczas pisania - dziki314 - 20.08.2010 18:39 Ctrl + Shift powinno rozwiązać problem. ihatebuffering nie doczytałem do końca. RE: Nieprawidłowe znaki podczas pisania - jacekp - 21.08.2010 03:28 Dzieki za poprawke. Tak oczywiscie to nowy laptop i ma WIN7. Nie mam CD, bo chyba mozna to naprawic po zreserowaniu w czasie reinstalacji. Zrobilem zmiane na nasze czcionki, ale niedziala to. RE: Nieprawidłowe znaki podczas pisania - DamiaX - 21.08.2010 11:50 Spróbuj nacisnąć Ctrl + Shift Następnie kliknij na ikonkę języka na pasku zadań. Wybierz język polski programisty. Bo Ctrl + Shift naprawia zmianę z/y. A zmiana języka na polski programistyczny naprawia dodawania znaków Gdy mi się zmieniły literki kliknąłem Ctrl + Shift ale to tylko pomogło w zamianie literek. Ale gdy chciałem wstawić buźkę to już nie :/ Więc zmieniłem język i pomogło RE: Nieprawidłowe znaki podczas pisania - jacekp - 21.08.2010 12:18 Suuuuuuuuuper! Wszystko gra i buczy..... Naprawiło się! Literki z i y są tam gdzie powinny być i polskie ŁÓŻŹĆŚ są........juchu. Dzięki serdeczne za poradę. A swoja drogą to czy by nie można doda w klawiaturze dodatkowe sześć klawiszy z polskimi znaczkami :-) W oszołomieniu angielszczyzny zapomnieliśmy że powinniśmy mówić i pisać po polsku jak i wykonywać urządzenia dostosowane do naszego języka... |