![]() |
System nie uruchamia się nawet w trybie awaryjnym lub przy próbie naprawy - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: System nie uruchamia się nawet w trybie awaryjnym lub przy próbie naprawy (/system-nie-uruchamia-sie-nawet-w-trybie-awaryjnym-lub-przy-probie-naprawy-8504-t) |
System nie uruchamia się nawet w trybie awaryjnym lub przy próbie naprawy - powstanczyk - 18.08.2010 05:59 Witam serdecznie, używam Windows Ultimate 32, wczoraj system sam się zrestartował i nie mogę go uruchomić. Przy próbie uruchomienia normalnie lub w trybie awaryjnym zawiesza się na ekranie startowym (za każdym razem wiesza się przy pliku CLASSPNP.sys), w przypadku wybrania opcji naprawy systemu próbuje załadować się, ale zaraz pojawia się niebieski ekran z informacją że system został zamknięty by nie dopuścić do uszkodzeń. Pojawia się komunikat o konieczności sprawdzenia sterowników, update BIOSa lub bezpiecznych ustawieniach. W jaki sposób mógłbym przywrócić działanie systemu? RE: System nie uruchamia się nawet w trybie awaryjnym lub przy próbie naprawy - DamiaX - 18.08.2010 11:28 1. Masz laptopa czy stacjonarny ![]() 2.Może jakiś spod zespołów ci siadł ? 3.Raz miałem na stacjonarce że też system się nie uruchamiał :/ Zacinał się na ekranie startowym :/ Albo od razu wywalał Blue Screen :/ Winą tego była kość ramu :/ 4.Jak masz wszystkie podzespoły dobre to zostaje format :/ RE: System nie uruchamia się nawet w trybie awaryjnym lub przy próbie naprawy - powstanczyk - 18.08.2010 18:10 Stacjonarny, czy jest jakiś program który mógłby mi przy botowaniu przetestować sprzęt by sprawdzić czy wszystko działa? Dwa razy udało mi się dojść do poziomu Windowsa (raz działał przez ok. 30 min, drugim razem przez 2 min). System uruchomił się i po dokonaniu naprawy działał przez chwilę, niestety potem się wieszał i nie działał znowu przez kilka godzin. |