Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Win 7 Ultimate 64x brak autostartu nośników (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Win 7 Ultimate 64x brak autostartu nośników (rozwiązany) (/win-7-ultimate-64x-brak-autostartu-nosnikow-rozwiazany-8501-t)

Win 7 Ultimate 64x brak autostartu nośników (rozwiązany) - bibi717 - 17.08.2010 21:19

Witam,
Posiadam Windows 7 Ultimate x64 od dłuższego czasu, niedawno zaskoczyła mnie jedna rzecz. Gdy wkładam jakiś nośnik danych (CD, DVD, Flash itd) nie wyświetla mi się opcja auto-odtwarzania. Przedtem jakoś wszystko było w porządku. Sprawdzałem AutoPlay wszystko mam ustawione na "Pytaj mnie za każdym razem" więc powinno być chyba dobrze. Czy coś przeoczyłem? Jeśli tak to piszcie.
Mój antywirus Norton 360 4.0.

Chodzi o coś takiego (tego okna nie mam).
[Obrazek: AutoPlay.png]

Edytowane 2010-08-18

RE: Windows 7 Ultimate 64x brak autostartu nośników - DamiaX - 17.08.2010 21:29

AutoPlay jest włączony Uśmiechnięty
Jak mi się zdaje masz tam mieszaną zawartość Uśmiechnięty
Więc Windows cie pyta jaką czynność ma wykonać Uśmiechnięty
Czy ma odtworzyć folder z plikami czy odtworzyć audio/wideo Uśmiechnięty
Jeśli pomogłem kliknij [Obrazek: postbit_thx.gif]

RE: Windows 7 Ultimate 64x brak autostartu nośników - ihatebuffering - 17.08.2010 22:18

Instalowałeś jakieś programy do optymalizacji systemu/rejestru itp ?
123qwe, chyba chodzi o to, że tego okienka nie ma.

RE: Windows 7 Ultimate 64x brak autostartu nośników - DamiaX - 17.08.2010 22:25

Heh, ja myślałem że nie odpala mu całkowicie autostart.
Mój błąd.

RE: Win 7 Ultimate 64x brak autostartu nośników - bibi717 - 18.08.2010 08:04

Tak. Chodzi o to, że tego okna nie.
Jedynym programem do optymalizacji jest Norton 360, nic więcej.

RE: Win 7 Ultimate 64x brak autostartu nośników - bibi717 - 19.08.2010 17:54

Dobra. CD i DVD startują, ale nadal pendrive nie chce startować. Co muszę zrobić?

RE: Win 7 Ultimate 64x brak autostartu nośników - Portator - 20.08.2010 06:26

Witaj.
Proponuję zaktualizować sterowniki według tej porady
Moim zdaniem pendrive jako dysk USB nie jest objęty auto odtwarzaniem. Dostęp do niego, jako dysku jest poprzez Mój komputer.
Pozdrawiam

RE: Win 7 Ultimate 64x brak autostartu nośników - bibi717 - 20.08.2010 10:34

FUNDACJA napisał(a):Moim zdaniem pendrive jako dysk USB nie jest objęty auto odtwarzaniem. Dostęp do niego, jako dysku jest poprzez Mój komputer.
To dla czego do niedawna otwierało mi się autoodtwarzanie?
Dwóch z moich kolegów też ma win7 i u nich gdy włożymy pendrive wyświetla się okno autoplay, takie jak wkleiłem powyżej.

RE: Windows 7 Ultimate 64x brak autostartu nośników - Portator - 20.08.2010 14:56

Mój Kingston też nie wyświetla okienka ( takiego jak wyżej ).
Jeżeli Tobie działało wcześniej i pokazywało się okienko, to użyj przywracania systemu do daty, kiedy tak było.

RE: Windows 7 Ultimate 64x brak autostartu nośników - ihatebuffering - 20.08.2010 15:29

A wiesz o tym, że przez auto-odtwarzanie pendriv'ów dostaje się najwięcej wirusów/trojanów/keylogerów itp ? Sam antywirus mógł Ci wyłączyć tą funkcję w celu bezpieczeństwa. Lub poprawka z Windows Update. Ja bym to tak zostawił Cwaniak

RE: Win 7 Ultimate 64x brak autostartu nośników - bibi717 - 20.08.2010 15:40

Tak wiem o tym. Nie wiedziałem tylko czy to przypadkiem jakiś wirus nie namieszał mi w rejestrze.
Okazał się że Norton blokuje mi start nośników wymiennych Cwaniak
Dlatego dziękuję wszystkim za pomoc i uważam mój problem za rozwiązany.