![]() |
Rozwiązany Brak ikon na pulpicie (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Brak ikon na pulpicie (rozwiązany) (/brak-ikon-na-pulpicie-rozwiazany-85-t) |
Brak ikon na pulpicie (rozwiązany) - RavaL.UK - 27.01.2009 20:24 Witam, znikły mi ikony z pulpitu. Czy ktoś wie co sie stało? nie potrafie ich przywrocic, nie moge nowych dodać. w folderze desktop mi się pokazują a na pulpicie nie. RE: brak ikon na pulpicie - Admin - 28.01.2009 19:02 Nie ma żadnych ikon? Zmieniałeś przed tym jakieś opcje, ustawienia? Instalowałeś coś przed tym zniknięciem? Po uruchomieniu komputera w ogóle się nie pokazują czy znikają po czasie? RE: brak ikon na pulpicie - RavaL.UK - 28.01.2009 19:18 znikly mi po tym jak zainstalowalem ubuntu na inna partycje. i co teraz?? RE: brak ikon na pulpicie - Admin - 28.01.2009 19:29 Spróbuj zmienić w ustawieniach grafiki, głębię kolorów na 16 bitów, daj zastosuj, OK, nawet zrestartuj komputer, potem ustaw na 32 bity i zatwierdź. RE: brak ikon na pulpicie - RavaL.UK - 28.01.2009 21:56 a gdzie to szukac?? RE: brak ikon na pulpicie - Admin - 29.01.2009 12:37 Klikasz prawym przyciskiem myszy na pulpit i wybierasz kolejno: screen resolution/advanced settings/monitor i na dole z listy "colors" wybierasz głębię kolorów. RE: brak ikon na pulpicie - RavaL.UK - 29.01.2009 19:17 ok dzieki. mam Brak ikon na pulpicie kolejne starcie - JYN_87 - 27.08.2009 10:20 Witam, Podczepiam się do wątek, bo mam bardzo podobny problem, a mianowicie brak ikon na pulpicie tak samo jak u RavaL.UK w folderze desktop ikonki są a na pulpicie ich nie ma, pasek start i ppm działają normalnie. System mam od maja i do wczoraj wszystko było okej. Zainstalowałem aktualizację tj. "Definition Update for Windows Defender - KB915597 (Definition 1.63.1861.0)" i o o ile dobrze pamiętam to po jakimś czasie po uruchomieniu ponownym lapka (HP Pavilion dv 6960 ew) ikonki znikły. Chodź niekoniecznie ma to jakiś związek z brakiem ikon. Jeśli ktoś mam jakieś rozwiązanie lub pomysł prosił bym o odpowiedź. PS: zmiana głębi i rozdzielczości nic nie dała. RE: Brak ikon na pulpicie - Dzejkop - 27.08.2009 10:23 Usuń plik IconCache.db (nie pamiętam ścieżki, znajdziesz w Google). Dodatkowo możesz spróbować podmienić explorer.exe i na ten z płyty 7. Komenda którą trzeba wpisać także na Google. PS. A gdy odinstalujesz aktualizację, działa? (Panel Sterowania -> Usuń programy -> na lewym pasku -> Pokaż zainstalowane aktualizacje -> wybierz aktualizację po której wystąpił problem -> odinstaluj ją RE: Brak ikon na pulpicie - JYN_87 - 27.08.2009 11:23 Usunięcie IconCache.db nic nie dało, windows utworzył sobie ją na nowo ale niestety bez zmian w ikonkach. Jeśli chodzi o usuwanie aktualizacji to akurat tych z Definition Update for Windows Defender nie da się usunąć bo ich tam nie ma, są tylko widoczne w historii aktualizacji ![]() Na SS widać jeszcze 2 aktualizacje z dzisiaj, bo próbowałem doinstalować zalecane aktualizacje ale bez skutku, jak coś to je usunąłem. Co do podmiany explorer to będę próbował później bo chwilowo nie mam na to czasu. Jak tylko podmienię explorera to dam znać czy pomogło ![]() @Edit: heh już wszystko okej, ale mi głupio pisać co było przyczyną, bo sam nie mogę uwierzyć --' Po prostu nie wiedząc czemu ukryłem (przypadkiem albo jakimś skrótem) ikonki pulpitu i ot to cały problem: ppm -> widok -> pokaż ikony pulpitu i wszystko śmiga... Sorki za zawracanie głowy i dzięki za pomoc. RE: Brak ikon na pulpicie (rozwiązany) - andrzejw - 18.10.2009 21:20 Miałem taki sam problem, gdyby nie Twoja porada powyżej to nie wiem, co bym zrobił. |