Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Dzielenie filmów - jakim programem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f)
+--- Dział: Multimedia i dodatki (/multimedia-i-dodatki-7-f)
+---- Dział: Wideo (/wideo-24-f)
+---- Wątek: Rozwiązany Dzielenie filmów - jakim programem (/dzielenie-filmow-jakim-programem-8499-t)

Dzielenie filmów - jakim programem - kristofer - 17.08.2010 20:00

Witam
Za pomocą jakiego programu (najlepiej darmowego) mógłbym podzielić film nagrany w HD ? Chodzi mi, by były 2 lub więcej części.
Dodam, że VirtualDub odpada coś innego polecacie ?

RE: Dzielenie filmów - Ola55 - 02.10.2010 21:22

A tak z ciekawości do dlaczego "VirtualDub odpada" ?

RE: Dzielenie filmów - ihatebuffering - 02.10.2010 21:55

Odtwarza tylko Avi. Pobierz sobie triala Sony Vegas. Chyba najlepszy program do montażu. Z darmowych ciężko będzie. W jakich formatach masz pliki wideo?

RE: Dzielenie filmów - jakim programem - dziki314 - 03.10.2010 08:28

MKVtoolnix.
Wejdź w global i w tą zakładkę Enable spliting i ustaw sobie na ile chcesz podzielić film 1000m - to jest 1GB / 8000m - to jest 8GB i dajesz start muxing.

RE: Dzielenie filmów - kristofer - 17.10.2010 14:33

(02.10.2010 21:55)ihatebuffering napisał(a):  Odtwarza tylko Avi. pobierz sobie triala Sony Vegas. Chyba najlepszy program do montażu. Z darmowych ciężko będzie. W jakich formatach masz pliki wideo?
Dokładnie film mam w innym formacie niż AVI mianowicie MP4.
Film dużo czasu nie zajmuje ale "wagowo" dość sporo. Bardziej zależy mi na tym by podzielić go na mniejsze części zarówno czasowo jak i pojemnościowo (wymogi pewnej strony gdzie można umieszczać filmy).
Dziękuje za odpowiedzi i pomoc. Nie odpisywałem, z tego względu, iż nie było mnie w kraju Cwaniak